Ďalšie Huawei smartfóny dostávajú aktualizáciu na Android 10

Druhý najväčší výrobca smartfónov Huawei pred časom predstavil novú verziu grafického prostredia EMUI 10 pre svoje zariadenia, ktorá by mala byť postavená nad systémom Android 10. Z nej sa mohli doteraz tešiť len modely Huawei P30 a P30 Pro. PR oddelenie slovenskej pobočky Huawei včera oficiálne potvrdilo, že Android 10 je k dispozícii pre 6 ďalších smartfónov.

 

Nechýbajú vlajkové lode a ani modely strednej triedy

Novými podporovanými zariadeniami sú Huawei P30 Lite, Huawe Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X 5G, Huawei P Smart 2019 a Huawei Nova 5T. Zatiaľ čo prvý a posledný menovaný model pochádza z tohto roku, tak ďalšie boli predstavené ešte minulý rok. Čínska spoločnosť tak nezabúda ani minuloročné vlajkové lode a ani na smartfóny strednej triedy. Neskôr by mali pribudnúť ďalšie modely.

Postup inštalácie je jednoduchý

Pokiaľ máte jeden z menovaných smartfónov, tak novú verziu systému získate jednoduchým spôsobom. Aktualizáciu softvéru, ktorá EMUI 10 s Android 10 prináša, môžete nájsť pod číselným označením 10.0.0.168 v aplikácii HiCare v rámci položky Aktualizovať. Podmienkou je mať v smartfóne nainštalovanú predošlú verziu Android 9.0 Pie, čo by malo byť v prípade spomínaných modelov samozrejmosť. Pred aktualizáciou sa presvedčte, že máte kapacitu batérie nabitú aspoň na 70 %.

Náš tip
Huawei MatePad Pro oficiálne: Prvý tablet s dierou v displeji mieri vysoko
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...