MojAndroid

Obchod Play sa už čoskoro dočká významných zmien aj na Slovensku. Slovenský Google totižto informoval, že ho plánuje rozšíriť o hudobný obsah v podobe služby Hudba Google Play. Vďaka nej získajú slovenskí používatelia prístup k miliónom piesní od najväčších svetových, ale aj slovenských interpretov a vydavateľstiev. Novú službu spustí Google už v najbližších dňoch.

Hudba Google Play pre používateľov prinesie 3 kľúčové funkcie. Hlavnou súčasťou služby bude internetový obchod Google Play, ktorý ponúka viac ako 20 miliónov piesní z celého sveta. Používatelia budú mať možnosť vyberať a nakupovať obľúbené skladby alebo celé albumy a pridávať si ich do svojej online hudobnej knižnice. Súčasťou ponuky bude aj väčšina populárnej slovenskej hudobnej produkcie od známych aj menej známych interpretov.

Súčasťou služby bude neobmedzený prístup k skladbám a hudobným albumom pod názvom Hudba Google Play Naplno. V rámci nej bude možné vytvárať interaktívne playlisty (tzv. rádiá) podľa vybranej skladby alebo interpreta, ľubovoľne dopĺňať a vymazávať pesničky zo zoznamu. K dispozícii budú aj odporúčania hudobných expertov, vyhľadávanie skladieb podľa žánru alebo pomocou funkcie Okamžité počúvanie“ , ktorá zapne hudbu, ktorú vyberie na základe obľúbených skladieb používateľa.

Mesačné predplatné pre službu Naplno bude stanovené na 5,49 EUR/mesačne, pričom do konca apríla bude môcť ktokoľvek využiť zvýhodnenú ponuku a získať predplatné za 4,49 EUR/mesačne. Navyše, prvých 30 dní využívania služby bude pre všetkých nových používateľov bezplatné, aby si službu mohli nezáväzne vyskúšať.

Treťou kľúčovou funkciou služby bude možnosť využívať ju ako úložisko a nakombinovať vytvorenú knižnicu s vlastnou hudbou. V rámci služby bude možné nahrať svoju súkromnú hudobnú zbierku v rozsahu až 20 tisíc skladieb, uložiť si ju zadarmo v cloude a mať k nej prístup zo svojich zariadení.

Slovenskí používatelia sa na službu Hudba Google Play môžu tešiť už v najbližších dňoch a okrem webového rozhrania k nej budú mať prístup aj zo svojich Android a iOS zariadení.

Zdroj: tlačová správa

12.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+