MojAndroid

Portál YouTube, pôvodne určený na zdieľanie videí, sa postupne stal jedným z najdôležitejších zdrojov hudby. Mnohí z nás zvyknú mať napríklad pri surfovaní internetom na jednej karte v prehliadači otvorené práve Youtube a počúvajú obľúbenú hudbu. Na počítači to nie je žiadny problém, pri oficiálnej mobilnej aplikácii Youtube však áno.

uListen 1 uListen 2

Tá už síce umožňuje prehrávanie pri súčasnom listovaní medzi ďalšími skladbami, ak z nej však odídete, hudba prestane hrať. Podľa najnovších správ sa síce Google chystá prehrávanie na pozadí implementovať, našťastie riešenia v podobe aplikácií tretích strán existujú aj v súčasnosti. Písali sme napríklad o programoch Floating YouTube PopUp Video či YouTube Floating HD Player, ktoré dokážu prehrávať videá v multitaskingu, uListen je však z trochu iného súdka. Dokáže totiž na pozadí prehrávať len samotný zvuk a video zložku do telefónu ani nesťahuje, vďaka čomu sa zvuk rýchlejšie načíta a šetria sa dáta aj batéria.

Náš tip
YouTube pre Android dostane podporu prehrávania zvuku na pozadí

Prostredie aplikácie uListen je veľmi jednoduché, po spustení sa zobrazí obrazovka s vyhľadávacím riadkom v hornej časti. Doň je možné zadať názov videa, ktoré hľadáme. Názov prehrávaného videa sa zobrazí v spodnej časti obrazovky, potiahnutím smerom nahor sa odkryjú ďalšie možností – časová os s možnosťou posunu vo videu, zdieľanie, pridanie medzi obľúbené či prehrávanie aj s videom v externej aplikácii. Kliknutím na ikonku v ľavom hornom rohu, alebo potiahnutím prsta od ľavej strany displeja sa dá vysunúť menu s ďalšími možnosťami. Bohužiaľ, uListen neumožňuje prihlásiť sa do vlastného YouTube účtu, možné je len vytvorenie spomínaného zoznamu obľúbených videí.

uListen 4 uListen 3

Z aplikácie je samozrejme možné kedykoľvek odísť, pričom prehrávanie pokračuje a to aj v prípade, že spustíte inú aplikáciu, alebo displej uzamknete. Na aktívnu aplikáciu upozorňuje písmenu „U“ v stavovej lište, po jej stiahnutí je možné video pozastaviť, alebo sa vrátiť priamo do aplikácie. Aplikácia nám počas testu fungovala spoľahlivo, zostáva teda len dodať, že je zadarmo, obsahuje však pruh s reklamami, ktorý však nijako výrazne neprekáža. Ak radi počúvate hudbu, podcasty či iný obsah z Youtube na pozadí a netrpezlivo čakáte na túto funkciu v oficiálnej aplikácii, poslúžiť vám dovtedy môže aj uListen.

26.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+