MojAndroid

Popularita známeho portálu s videami YouTube neustále stúpa a mnohí z nás ho navštevujú denne, aby si vypočuli obľúbenú hudbu, pozreli videoklipy, alebo iný zaujímavý obsah. Nevýhodou mobilných zariadení je však skutočnosť, že z natívnej aplikácie si nemôžeme „odskočiť“ do inej a vykonávať ďalšiu činnosť pri sledovaní videa. Dokonca nie je možné ani vyhľadávať ďalšie video, čo je naozaj nepraktické.

Floating YouTube Popup Video

Google o tomto obmedzení vie a chystá novú verziu natívnej YouTube aplikácie, ktorá by umožňovala súčasné sledovanie a vyhľadávanie nových videí. Možné by malo byť dokonca aj prehrávanie hudby na pozadí. Umožniť by to mal beh aplikácie v samostatnom okne, takže by bolo možné súčasne vykonávať aj iné činnosti.

Náš tip
YouTube bude podporovať skutočný multitasking

Niečo podobné je však možné už aj v súčasnosti vďaka aplikáciám tretích strán. Jednou vydarenou, ktorú sme otestovali a zaujala nás, je Floating YouTube Popup Video. Je to aplikácia, ktorá dokáže prehrávať video na popredí v samostatnom okne, ktoré je stále viditeľné nad ostatnými aplikáciami. Jej používanie je jednoduché a zvládne ho aj začiatočník:

1. Prvým krokom je samozrejme inštalácia tejto bezplatnej aplikácie z Google Play.

Floating YouTube Popup Video 1

2. Po inštalácii je možné aplikáciu ihneď používať, pričom existujú dva spôsoby, ako ju spustiť a prehrávať v nej video. Prvým je spustenie, pôvodnej, natívnej aplikácie od Googlu, v ktorej si vyhľadáme požadované video. My sme si dovolili ako testovacie video zvoliť Justina Biebera, keďže všetci v redakcii ho máme fakt radi, ako speváka:-) Keď sa video začne prehrávať, kliknite na tlačidlo Zdieľať.

Floating YouTube Popup Video 2

3. V ponuke vyberte Floating YouTube Popup Video.

Floating YouTube Popup Video 3

4. O krátku chvíľu sa video začne prehrávať v samostatnom okne. Pridržaním prsta na hornej lište okna a následným pohybom prsta po displeji ho je možné posúvať, podržaním na dolnej lište a ťahom zase meniť jeho veľkosť. Môžete dokonca uzamknúť telefón a počúvať hudbu z Youtube pri zhasnutom displeji, pričom stále môžete ovládať hlasitosť.

Floating YouTube Popup Video 4

 

5. Môžete samozrejme spustiť inú aplikáciu, napríklad internetový prehliadač a prečítať si nové články na MojAndroid.sk

Floating YouTube Popup Video 5

6. Ak chcete okno zatvoriť a aplikáciu ukončiť, stačí kliknúť na krížik v ľavom hornom rohu, alebo stiahnuť notifikačnú lištu a kliknúť na oznámenie s touto aplikáciou.

Floating YouTube Popup Video 7 Floating YouTube Popup Video 8

7. Druhou možnosťou, ako začať prehrávanie, je spustiť priamo aplikáciu Floating YouTube Popup Video a želané video vyhľadať priamo v nej. Možnosti ovládania a ukončenia sú v tomto prípade rovnaké.

Floating YouTube Popup Video 6

Floating YouTube Popup Video je skvelá aplikácia a pridáva Android zariadeniam praktickú funkciu, ktorú zatiaľ neobsahujú v základe. Je zadarmo, neobsahuje žiadne reklamy, iba občasnú výzvu, aby ste autorovi prispeli na jej ďalší vývoj. Maličkú výhradu máme k jej občasným pádom, ktoré našťastie nie sú príliš časté. Veríme, že sa jedná len o malú chybu, ktorú autor v niektorej aktualizácii odstráni. Celkový dojem z výbornej a praktickej aplikácie to však nijako nekazí a odporúčame ju všetkým milovníkom YouTube videí.

12.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+