MojAndroid

Google informoval o finančných výsledkoch za posledný kvartál tohto roka a sú lepšie ako sa očakávalo. Za posledné tri mesiace generovala spoločnosť v konsolidovaných príjmoch takmer 15 miliárd amerických dolárov – presnejšie 14.89 miliardy, čo oproti minulému roku predstavuje nárast 12%. Čistý zisk spoločnosti sa v 3Q 2013 ustálil na $2.97 miliardy dolárov. Hodnota zisku z jednej akcie sa vyšplhala na 10.74$.

Google sign

Analytici v 3Q očakávali príjmy vo výške 14,8 miliardy dolárov a zisk na akciu  10.35$. Vyhľadávaciemu a reklamnému gigantovi sa v 2Q veľmi nedarilo a nedosiahol očakávané finančné výsledky. To však nebol prípad posledného trojmesačného cyklu, ktorý predčil očakávania analytikov. Google generoval príjmy najmä vďaka svojim reklamám, ktoré chce v nasledovnom období opäť vylepšovať a chce k tomu použiť aj fotografie používateľov sociálnej siete Google+. Pri porovnaní s minulým rokom objem platených kliknutí narástol o 26%.

Operačnú stratu však opäť zaznamenala Motorola, ktorej príjmy sa medzikvartálne znížili z 1,78 na 1,18 mld dolárov. Prevádzková strata bola v 3Q na úrovni 248 miliónov dolárov.

Zdroj: Google

18.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+