MojAndroid

Google pred niekoľkými hodinami oznámil zmeny zmluvných podmienok spoločnosti, ktoré umožnia internetovému gigantovi využívať vaše meno, fotografiu a akcie vašej stránky na sociálnej sieti Google+ pre zobrazenie kontextovo relevantného obsahu v reklamách tak, ako to vidíte nižšie na obrázku. Tento typ obsahu nazýva „zdieľané odporúčania“. Pretože sa jedná o razantnú zmenu pre samotných používateľov, Google oznamuje zmeny rozoslaním hromadných e-mailov a taktiež upozorňuje aj vo vyhľadávači Google.

Google vyuziva meno fotografie v reklame

Spoločnosť Google ozrejmuje zmeny nasledovne:

“Aktualizovali sme Zmluvné podmienky spoločnosti Google vrátane zmien, ktoré sa týkajú toho, ako spoločnosť Google používa názov, fotku a akcie Vašej Stránky. Služba Google+ je určená na to, aby Váš obsah bolo možné objaviť, napríklad zobrazením kontextovo relevantného obsahu alebo akcií, ktoré by mohli byť zaujímavé pre iných. Takéto odporúčania nazývame „zdieľané odporúčania“. Zmeny v Podmienkach podrobne objasňujú, ako sa môže názov, fotka a relevantná aktivita Vašej Stránky zobrazovať v rámci zdieľaných odporúčaní. Ak napríklad Vaša Stránka verejne sleduje inú Stránku, spoločnosť Google môže túto akciu zobraziť s uvedením názvu a fotky Vašej Stránky, keď je to relevantné a užitočné pre iných, a to aj v reklamách.”

Google tak vykračuje v šľapajách svojho konkurenta Facebook, ktorý taktiež využíva podobnú formu reklamy. V podstave všetko, od hodnotenia hier či aplikácii na Google Play alebo komentovaním na YouTube môže spôsobiť, že vaša tvár bude zobrazená v reklame. Rovnako je nejasné, kto bude tieto informácie vidieť. V súhrne zmien je totižto uvedené nasledovné: “Takže vaša rodina, priatelia a iní môžu vidieť vaše meno, profilovú fotku a obsah ako hodnotenia, ktoré zdieľate, alebo reklamy, ktorým ste dali +1.”

Samozrejme, že takéto zmeny vyvolajú pobúrenie používateľov služieb a preto sa Google rozhodol poučiť zo znepokojenia používateľov, ktoré vyvolali podobné zmeny na Facebooku. Internetový gigant tak v dostatočnej miere informuje o zmenách pravidiel a tiež ponúka aj možnosť zrušiť „zdieľané odporúčania“ prostredníctvom týchto nastavení na Google+. Ak však nič neurobíte, Google bude používať vaše dáta bez výslovného súhlasu.

Zdroj: Google 

12.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+