MojAndroid

Huawei zvažuje kúpu fínskej spoločnosti Nokia, ktorá by mu mohla pomôcť stať sa lídrom vo výrobe smartfónov. O možnej akvizícii hovorí Richard Yu, CEO spoločnosti Huawei. “Sme otvorení novým možnostiam a zvažujeme podobné akvizície. Všetko však záleží na ochote Nokie.” Čínsky výrobca zatiaľ nemá nič na stole, odkúpenie fínskej spoločnosti by mu však mohlo výrazne pomôcť v snažení stať sa TOP výrobcom aj medzi takými renomovanými spoločnosťami ako Samsung a Apple.

Huawei

Podľa Richarda Yu budú trh s mobilnými zariadeniami ovládať v budúcnosti tri alebo štyri spoločnosti. Tiež varoval, že platforma Windows Phone používaná v smartfónoch Nokie, ale aj Huawei, je slabá. Či bude Windows na mobilných zariadeniach v budúcnosti úspešný je ťažké povedať. “Má malý trhový podiel a zariadenia s týmto OS stále vyžadujú licenčné poplatky, čo nie je dobré. Android je zadarmo.

Huawei je momentálne tretím najväčším výrobcom smartfónov na svete hneď za Samsungom a Apple. V tomto roku by mal dodať približne 60 miliónov smartfónov. Rýchlosť rastu je dokonca tak veľká, že Yu hovorí o nedostatku komponentov, čo údajne spôsobilo aj spomalenie výroby.

Aktualizácia (10:00): Bill Plummer, viceprezident pre vonkajšie záležitosti dementoval plány spoločnosti o kúpe fínskej Nokie.

Zdroj: financialtimes

19.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+