MojAndroid

Posledná veľká aktualizácia mobilnej aplikácie Facebook priniesla azda veľmi známu funkciu Chat Heads, ktorá zobrazuje notifikácie nových správ kdekoľvek v systéme Android. Táto možnosť prijala mnoho kritiky ale nájdu sa aj používatelia, ktorí si ju obľúbili. Funkcia Chat Heads by však plnila oveľa lepšiu úlohu, ak by zobrazovala všetky notifikácie systému. Presne s týmto účelom bola vytvorená aplikácia s názvom Floating Notifications, ktorá začínala najskôr ako projekt na XDA a nedávno sa dostala aj do obchodu Google Play.

Floating Notifications android aplikacie

Aplikácia Floating Notifications pridáva podobnú funkcionalitu, ako Chat Heads. Kdekoľvek sa v systéme nachádzate, príchod notifikácie sa zobrazí ako malý kruh na ľavej strane obrazovky (je možné ho ľubovoľne premiestniť). Kliknutím na kruh sa napr. v prípade e-mailu zobrazí meno odosielateľa a ďalším kliknutím sa otvorí aplikácia odkiaľ notifikácia pochádza. Prvé spustenie aplikácie je sprevádzané obsiahlym vysvetlením významu niektorých prvkov a nastavení. Pre svoju činnosť, aplikácií musíte povoliť prístup v nastaveniach “Zjednodušenie ovládania”. Ďalším ktorom je vybranie aplikácií, z ktorých chcete získavať notifikácie. Toto nájdete v samotnej aplikácií v prvej ponuke “App Notifications”.

Floating Notifications android aplikacie Floating Notifications android aplikacie Floating Notifications android aplikacie

Autor Floating Notifications upozorňuje na známy problém, ktorý je prítomný vďaka obmedzeniam Androidu. Keď odmietnete “plávajúcu notifikáciu”, v notifikačnej lište zostane stále prítomná. Podpora notifikácií taktiež nie je kompatibilná s úplne každou aplikáciou. Floating Notifications je však aj napriek tomu zaujímavým riešením pre všetkých používateľov, ktorý ocenili Chat Heads z Facebooku. 30 dňová verzia je dostupná k stiahnutiu zadarmo, zatiaľ čo plná verzia vás bude stáť 1.49 €.

12.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+