MojAndroid

Batéria

Hoci Huawei Ascend D2 ponúka až neskutočne veľkú batériu s kapacitou 3000 mAh, náročným používateľom na jedno nabitie smartfón vydrží len jeden deň. Spôsobuje to najmä veľký IPS displej s detailným rozlíšením a množstvo funkcií, ktoré sme čoraz častejšie nútení mať neustále zapnuté. My sme počas jedného dňa mali neustále zapnuté 3G dáta (12 hod.) aj Wi-Fi (4 hod.), pričom sme automaticky synchronizovali jedno e-mailové konto a sociálne siete Facebook a Google+, zhruba hodinu sme pracovali s aplikáciami, vykonali sme niekoľko krátkych hovorov v 3G sieti a napísali niekoľko SMS správ. Spravili sme aj zhruba 20 snímok a 5 videozáznamov do 1 minúty. Na konci dňa, po 16 hodinách používania, ukazovala batéria zostatok 29%, čo nás príjemne prekvapilo. Treba však podotknúť, že s 30% batérie ďalší deň bez nabíjania neprežijete a tak ste aj napriek vysokej kapacite akumulátora nútený zariadenie na noc pripojiť k elektrickej sieti. Nároční používatelia však dokážu zariadenie plnohodnotne využiť počas celého dňa bez čiastkového nabíjania a pokiaľ ste šetrní a vypínate si dáta, keď ich nepoužívate, dokážete na jedno nabitie využívať zariadenie aj 2-3 dni. Dlhšej výdrži môže pomôcť aj špeciálny mód, ktorý na úkor neustáleho pripojenia alebo vyššieho jasu dokáže batérii ušetriť nejaké to percento výdrže. Za baterku má preto Huawei Ascend D2 u nás plus.

Konečné hodnotenie

Zariadenie Huawei Ascend D2 sme podrobili detialnému testovaniu a na jeho konci musíme prehlásiť, že má niečo do seba. Hoci má Ascend D2 niekoľko chýb, menovite nadstavba systému, prehrievanie alebo chýbajúci appdrawer, má čím zaujať. Solídny výkon, hravé a odolné spracovanie spolu s moderným dizajnom môžu zaujať hlavne mladých. Bohatá softvérová výbava a solídna výdrž batérie zas upúta podnikateľský sektor. Tento rok bude Huawei Ascend D2 konkurenciou pre veľké ryby, akými sú HTC One, Xperia Z či Galaxy S4 a bude to mať naozaj ťažké. S cenovkou tesne pod 600 EUR však môže zaujať ľudí, ktorí nehľadajú tuctové zariadenie a do konca roka si rozhodne získa svojich fanúšikov. Kvôli nedostatkom ho však musíme zaradiť na druhú priečku.

Plusy

+ IPS Full HD displej

+ moderný dizajn

+ BSI HDR kamera

+ cena

+ rozmery a celkový dojem z držania v ruke

+ batéria

Mínusy

– chýba appdrawer

– zahrievanie

– vyššia hmotnosť

– pevná batéria

– chýbajúci slot pre microSD

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí:

  1. časť: Obsah balenia, konštrukcia,
  2. časť: Displej, výkon a pamäť,
  3. časť: Operačný systém,
  4. časť: Multimédiá a fotoaparát,
  5. časť: Konektivita a komunikácia,
  6. časť: Batéria a finálne hodnotenie.
17.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+