MojAndroid

Multimédiá

Huawei Ascend D2 je s 5-palcovým displejom a Full HD rozlíšením priam predurčený pre prehrávanie multimédií. To sa nám potvrdilo aj počas testovania, kedy sme na tomto zariadení pozerali niekoľko videí streamovaných online aj priamo z pamäte zariadenia. S YouTube videami v HD rozlíšení si Huawei pri dobrom pripojení poradil hravo, rovnako dobre zvládol aj film prehrávaný z imaginárnej SD karty. Ten mal ale Full HD rozlíšenie. Ani pri jeho prehrávaní sme však nezaznamenali žiadne zaváhanie smartfónu, a preto ho po tejto stránke môžme rozhodne odporučiť.

Huawei Ascend-21.50.25 Huawei Ascend-21.50.40

Čo sa prehrávania hudby týka, natívna aplikácia postačí väčšine používateľov. Pribalené slúchadlá ponúkajú priemernú kvalitu vychádzajúceho audia, ak si potrpíte na lepšiu interpretáciu, budete si musieť stiahnuť jeden z alternatívnych prehrávačov. Odporúčame napríklad PowerAMP alebo PlayerPRO.

Fotoaparát v tomto zariadení ponúka rozlíšenie 13 Mpix. Pri takejto hodnote však môžete snímať fotografie len vo formáte 4:3, pre širokouhlé fotografovanie v pomere 16:9 si budete musieť znížiť kvalitu fotografií na 10 Mpix. BSI senzor spolu s LED diódou zabezpečujú kvalitné fotografie aj v tmavšom prostredí, nespoliehajte sa na ne však príliš. Blesk dokáže osvetliť len predmety do vzdialenosti približne 3-4 metre. Pre pokročilé možnosti fotoaparátu je nutné zapnutie scénického režimu “Normálne”. V ňom si dokážete nastaviť ISO, rozlíšenie, vyváženie bielej, expozíciu, saturáciu, kontrast, jas fotografie, časovač, kvalitu snímky, redukciu červených očí, mriežku a geoznačkovanie. Zaujímavé sú aj efekty a filtre fotoaparátu, pomocou ktorých dokážete fotografiu upraviť podľa svojich predstáv.

Výsledné fotografie sú postačujúcej kvality, avšak na kvalitu snímok zo zariadení ako Sony Xperia Z, či HTC One sa neťahajú. Pri fotografovaní poteší aj možnosť zapnutia HDR režimu, dosiahnete s ním krajšie farebné podanie fotografie. Rovnaké vylepšenie si môžete zapnúť aj pri nahrávaní videozáznamu. Ukážky fotografií si môžete prezrieť vyššie, nižšie prikladáme aj ukážkové video.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí:

  1. časť: Obsah balenia, konštrukcia,
  2. časť: Displej, výkon a pamäť,
  3. časť: Operačný systém,
  4. časť: Multimédiá a fotoaparát,
  5. časť: Konektivita a komunikácia,
  6. časť: Batéria a finálne hodnotenie.
17.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+