MojAndroid

Sociálne siete sa v poslednej dobe stávajú čoraz populárnejšie. Ľudia na nich zdieľajú svoje pocity, nápady, myšlienky ale aj zážitky, ktorých neodmysliteľnou súčasťou sú napríklad aj fotografie či video. K tomuto účelu nevyužívame len webové stránky služieb, ale čoraz častejšie aj mobilné telefóny. Podľa najnovších štatistík má sociálna sieť Facebook, až 680 miliónov aktívnych mobilných používateľov. Nie je preto divu, že ich natívna aplikácia nedávno prešla veľkou aktualizáciou, ktorá zvýšila výkon pri prehliadaní statusov. Spoločnosť sa ju snaží vylepšovať aj ďalšími funkciami, ktoré sú postupné pridávané prostredníctvom aktualizácií. Čo by ste však povedali na to, keby ste na prehliadanie príspevkov svojich priateľov nepotrebovali žiadnu aplikáciu. Takúto možnosť totižto ponúka nový Launcher SO.HO, ktorý integruje podporu Facebooku a Twitteru priamo na domovskú obrazovku launchera.

SO.HO

SO.HO sa svojim vzhľadom a funkciami veľmi neodlišuje od natívneho Launchera. Hlavnou novinkou je však domovská obrazovka, ktorá sa správa ako veľký widget. Informuje o aktuálnych novinkách, statusoch, fotografiách, či iných aktivitách priateľov na sociálnych sieťach Facebook a Twitter. Priamo z plochy obrazovky však môžete okrem toho pridávať vlastné statusy, do ktorých je možné vložiť fotografie, mená priateľov alebo umiestnenie. Existujúce príspevky môžete likovať, pridávať k nim komentáre alebo ich zobraziť priamo v natívnej aplikácii Facebooku či Twitteru. Ak nechcete, aby sa na ploche zobrazovali príspevky niektorých priateľov alebo skupín, môžete ich jednoducho pridať do zoznamu skrytých používateľov.

SO.HO 6 SO.HO 5 SO.HO 4

Výhodou je, že pri prezeraní príspevkov z plochy sa spodný panel automaticky skryje. Okrem toho, všetky vyššie spomínané funkcie sú k dispozícii takmer ihneď a nie je nutné prechádzať do inej aplikácie. Prepnutie medzi Twitterom a Facebookom je tiež otázkou len jedného kliknutia. Launcher inak ponúka štandardné možnosti úprav. Na plochu tak môžete pridávať ďalšie widgety a zmeniť si môžete aj jej pozadie.

SO.HO 2 SO.HO 3

SO.HO launcher je zadarmo dostupný na Google Play a je kompatibilný so smartfónmi s operačným systémom Android 4.0 a vyšším. Aplikácia je zatiaľ  označovaná ako beta, takže môže obsahovať ešte nejaké chyby. Pri našom testovaní nebolo výnimkou ani nie úplne doladené používateľské prostredie. Novinku si môžete nainštalovať prostredníctvom nášho widgetu.

8.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+