MojAndroid

Google Chrome pre mobilný operačný systém Android nebol práve najrýchlejším prehliadačom a čo je viac zaujímavé, v testoch neporazil ani základný prehliadač Androidu. Včera však spoločnosť vydala ďalšiu aktualizáciu, ktorá zahŕňa nový V8 Javascript Engine optimalizovaný pre mobilné zariadenia. V porovnaní s predchádzajúciou verziou sa podľa spoločnosti zvýšila rýchlosť v benchmarku Octane až o 25 %. Google zároveň uvádza, že nová verzia má rozšírenú podporu pre HTML 5, ako napríklad CSS filtre, ktorá by mohla v budúcnosti pomôcť budovať lepšie mobilné stránky.

Chrome Android prehliadac

Portál Arstechnica sa rozhodol vyskúšať novú verziu prehliadača a presvedčiť sa, že tvrdenia spoločnosti Google sú naozaj pravdivé. Test prebiehal na smartfóne Samsung Galaxy S III s Androidom 4.1.1 Jelly Bean, kde sa porovnával starý a nový prehliadač Chrome a základný prehliadač systému Android. Spustené boli tri rôzne JavaScript benchmarky a to Sunspider, Google Octane, a Kraken.

kraken octane Sunspider

Podľa výsledkov testov, ktoré môžete vidieť na obrázkoch vyššie, zaznamenala nová verzia prehliadača Chrome najlepšie výsledky a konečne dobehla základný Androidovský prehliadač. Arstechnica upozorňuje, že výsledok nepredstavuje presne hodnotu 25 %, no veľkou mierou sa k nej približuje. Rovnaký test bol vykonaný aj na tablete Nexus 7, kde dominancia nového prehliadača nebola až taká zjavná, no aj v tomto prípade bol na tom lepšie. Ak nepoužívate Chrome ako predvolený prehliadač na svojom mobilnom zariadení, s touto aktualizáciou pravdepodobne zmeníte svoj názor. Google upozorňuje, že bude pokračovať na optimalizácií prehliadača pre platformu Android.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: Arstechnica, google

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+