MojAndroid

Denník Pravda vydal prednedávnom svoju prvú aplikáciu pre Android, v ktorej vám prináša aktuálne spravodajstvo priamo do vašich smartfónov a tabletov. Aplikácia ponúka prehľadné a jednoduché používateľské prostredie, ktoré sa nesie v štýle HOLO témy natívneho Androidu. Nenájdete tu žiadne pokročilé funkcie, ako napríklad označovanie obľúbených článkov alebo upozornenia na nové články v kategórii, ktorá vás zaujíma najviac. To jej však neuberá na atraktivite.

Bez na´zvu-1

Pravda ponúka všetky aktuálne správy publikované na webovej stránke denníka, aj vo svojej aplikácii. Tie sú podobne ako na stránke rozdelené do kategórií, medzi ktorými sa prepínate posunom prsta po displeji alebo kliknutím v hornej lište. V jednotlivých kategóriách nájdete články usporiadané v náhľadoch pod sebou, od najnovších až po tie najstaršie. Kliknutím na niektorý z nich sa tento otvorí v plnom znení tak, ako sa zobrazuje aj na stránkach denníka. Správu môžete ďalej zdieľať alebo prekliknúť sa na ďalšiu v poradí.

Pravda 1 Pravda 2 Pravda 3

V aplikácii nám chýbalo nastavenie veľkosti textu a všimli sme si, že nefunguje ani prehrávanie vloženého videa z Youtube. Text bol napriek tomu dostatočne veľký a s jeho čítaním sme nemali najmenšie problémy. Uvítali by sme však, keby tu táto možnosť bola. Zaujímavou sa javí byť aj funkcia s názvom Reportér, vďaka ktorej môžete do redakcie jednoducho zaslať vlastnú reportáž s fotografiami. Po jej schválení sa tak môžete stať novinárom aj vy.

Pravda 4 Pravda 5

Pravda je k dispozícii úplne zadarmo a môžete si ju nainštalovať aj vy prostredníctvom Google Play, použitím nášho widgetu alebo navštívením stránok aplikacie.pravda.sk. Aplikácia fungovala veľmi dobre a pre svoj účel, čítanie aktuálnych správ denníka Pravda, je ideálna. Samozrejme má svoje chybičky krásy a ako sme už spomínali vyššie, prehrávanie Youtube videí nefungovalo. Vzhľadom na charakter správ, kde sa videá vyskytujú len v obmedzenom množstve, nám to však veľmi neprekážalo.

Verzia: 2.0.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.0.1
Aktuálna cena: Zdarma

4.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+