Xiaomi 13 Pro bude preplnený najnovšími technológiami

Xiaomi 12S Ultra | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Xiaomi 12 Pro patril tento rok k najlepším smartfónom na trhu a neinak tomu určite bude aj v prípade jeho nástupcu. Potvrdzujú to aj uniknuté špecifikácie Xiaomi 13 Pro, ktoré zverejnil portál AndroidPolice. Podľa nich by mala budúcoročná vlajková loď využívať tie najmodernejšie technológie.

Xiaomi 13 Pro dostane fotoaparát s 1-palcovým snímačom

Špecifikácie chystanej novinky, ktorá by mohla byť predstavená už na prelome roka, odhalil leaker Yogesh Brar na sociálnej sieti Twitter. Aj prípade novej generácie bude predná strana zariadenia patriť 6,7-palcovému LTPO AMOLED displeju s 2K rozlíšením. Rozdiel nájdeme až vo vnútornostiach, ktoré budú patriť chystanému vlajkovému čispetu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Podľa nedávnych informácií však Xiaomi nepredstaví prvý smartfón s týmto čipsetom. Toto prvenstvo by malo pripadnúť Motorole. Operačná pamäť Xiaomi 13 Pro by potom mala byť vo verzii 8 alebo 12 GB. Vnútorná pamäť sa bude ponúkať vo veľkosti 128, 256 a 512 GB. Hlavným lákadlom smartfónu by však mal byť fotoaparát s 50-megapixelovým Sony IMX989 s veľkosťou 1 palec, čím sa smartfón dostane na úroveň profi kompaktov.

Predošlá generácia Xiaomi 12 Pro | Zdroj: Xiaomi

Doplní ho 50-megapixelový ultra-širokouhlý a 50-megapixelový telefoto snímač. Kvalitu fotografií ešte vylepší optika nemeckej značky Leica a vlastný obrazový procesor Surge C2. Pre selfie fotografie a video hovory poslúži 32-megapixelový selfie fotoaparát. Xiaomi tak so svojou novinku bude chcieť určite súperiť s najlepšími fotomobilmi na trhu.

Predstavenie už v decembri?

Výdrž zariadenia by mala zabezpečiť batéria s kapacitou 4800 mAh, čo dnes nie je nejaká extrémna hodnota. Tú má však rýchle nabíjanie s výkonom 120 W, ktorým disponoval aj predchodca. Systém bude v najnovšej verzii Android 13 a nad ním pobeží nadstavba MIUI 14. Predstavenie pre čínsky trh by mohlo prebehnúť už v decembri a pre globálny trh začiatkom budúceho roka.

Náš tip
DxOMark má nového kráľa. Toto je najlepší fotomobil súčasnosti
Disqus Comments Loading...