WhatsApp vo verzii 2.12.45 prináša možnosť zálohy dát na Google Drive [APK]

Vývojársky tím stojaci za Android verziou aplikácie WhatsApp ťahá výbornú šnúru – najprv predstavili webového klienta, neskôr uvoľnili hlasové volania, priniesli aktualizáciu s Material dizajnom a dnes zverejnili aktualizáciu, ktorá prináša možnosť zálohovať dáta na Google Drive. Táto funkcia sa objavuje vo verzii 2.12.45, ktorú si môžete stiahnuť aj pomocou odkazu na konci článku.

V novej verzie aplikácie nájdete túto funkciu v Settings > Chat Settings > Chat backup. Tu sa prihlásite do svojho Google Drive účtu a zvolíte si, ako často sa majú ukladať zálohy dát – denne, týždenne alebo mesačne. Zvoliť si môžete aj to, či sa dáta môžu ukladať cez mobilné dáta alebo iba cez Wi-Fi. Ak si zvolíte dennú aktualizáciu, tak musíte počkať do 4:00 ráno, kedy aktualizácia prebieha. Aplikácia však ponúka aj možnosť okamžitej aktualizácie. WhatsApp aktualizuje dáta v zálohe inkrementálne, a teda uloží vždy len to, čo je nové alebo sa zmenilo.

Záloha dát ale nie je v tomto momente úplne bezproblémová. Okrem konverzácií dokáže uložiť aj obrázky, avšak videá nie. Dáta zálohované z WhatsAppu sú tiež v Google Drive neviditeľné a musíte ich hľadať v Nastavenia > Spravovať aplikácie > WhatsApp, kde ich Drive ukazuje ako ukryté. Pochváliť však treba obnovenie dát, ktoré vám aplikácia ponúkne ihneď, ako si nainštalujete novú aplikáciu a prihlásite sa pod svojim telefónnym číslom. Uvidíme, aké zmeny si pre nás WhatsApp v najbližšej dobe ešte pripraví.

WhatsApp.apk (v2.12.45, 19,69MB)

Zdroj: AndroidPolice

Disqus Comments Loading...