Výmena všetkých Galaxy Note 7 bude stáť Samsung približne $1 miliardu

Analytici Bloomberg-u odhadujú, že prípad nebezpečnej batérie v Note 7 vyjde juhokórejskú spoločnosť Samsung naozaj draho. Výmena všetkých 2,5 milióna kusov Galaxy Note 7, ktoré Samsung predal od začiatku predaja pred dvomi týždňami, bude spoločnosť stáť približne 1 miliardu dolárov. Až 1 z 24 zariadení má totižto potenciálne nebezpečnú batériu, ktorá pri nabíjaní môže vybuchnúť.

Náš tip
Samsung Slovensko vydal oficiálne vyjadrenie k situácii ohľadom Note 7

Hoci $1 miliarda predstavuje iba 5% z plánovaného príjmu spoločnosti za rok 2016, na svedomí ju bude mať Samsung SDI, ktorý stojí za výrobou 70% batérií pre Note 7. Väčším problémom ako strata financií, je pre Samsung časová výhoda, ktorú mal pri spustení predaja Note 7 pred spoločnosťou Apple, ktorá má nový iPhone 7 predstaviť v najbližších dňoch. Po tomto škandále sa môže stať, že fanúšikovia najväčšieho výrobcu Android zariadení predsa len zvážia prechod na konkurenčnú platformu. Všetko závisí od toho, čo ponúkne nový iPhone.

Náš tip
Samsung pozastavil predaj Note 7. Dôvodom môžu byť explózie pri nabíjaní (+oficiálne stanovisko)

Už teraz ale vieme, že problém s batériami v Note 7 bude pre Samsung najväčšou predajnou “katastrofou” za posledné roky. Vedenie si ale myslí, že z dlhodobejšieho hľadiska to firmu neovplyvní, a to aj vďaka rýchlej reakcii a zvolaniu tzv. recall-u nebezpečných Note 7-čiek. Uvidíme, ako sa to prejaví na koncoročných finančných výsledkoch. Čo na celú túto situáciu hovoríte vy? Kúpia si podľa vás ľudia namiesto Note 7 radšej nový iPhone?

Zdroj: Bloomberg

Disqus Comments Loading...