Chcete vymazať svoju existenciu z internetu? Je to jednoduché, stačí vám táto webstránka

V dnešnej dobe je množstvo z vás citlivých na slovo “súkromie”. Sociálne siete, online formuláre, účty na rôznych stránkach – to všetko sú dáta, ktoré môžeme považovať za citlivé. Odhaľujú o nás viac, ako by sme si niekedy priali. Ak máte nutkanie odstrániť z internetu celú vašu existenciu a ponechať si svoje údaje len pre seba, offline, nemusíte manuálne zmazať všetky účty a ich obsah. Urobí to za vás jedna šikovná webstránka.

Náš tip
Koniec sociálnym sieťam? Takto si natrvalo vymažete účet na Facebooku!

Jej názov je Deseat.me a ide o dielo Wille Dahlba a Linusa Unnebäcka. Všetko, čo od vás požaduje tento web, je zadanie vášho Google účtu. Následne stránka automaticky rozpozná všetky účty, na ktorých ste cez daný e-mail prihlásení a umožní vám vybrať, či chcete vymazať všetky kontá a ich obsah naraz, alebo chcete niektoré ponechať. Potom stačí stlačiť jedno tlačidlo a vaša internetová identita prestane existovať. Má to ale malý háčik.

Ak si myslíte, že sa vymazaním svojej online identity zbavíte niečoho, čo ste urobili do tohto momentu, tak na to zabudnite. Všetky dáta sú niekde uložené a aj po tom, ako si vymažete svoje účty, bude aspoň časť z nich dostupná vo forme akejsi zálohy alebo záznamu. Hoci sa k nim vy už nikdy nedostanete, provideri služieb, v ktorých ste boli prihlásení, ich budú mať k dispozícii. Od momentu, kedy si ale účty vymažete, figurujete na internete inkognito.

Tak čo, máte odvahu na to, aby ste vymazali z internetu všetky údaje spojené s vašim menom? Ak áno, tak potom ⇒ deseat.me.

Disqus Comments Loading...