Aplikácia Titanium Backup bola odstránená z Obchodu Play

Root bol a poväčšine stále aj je takmer neodmysliteľnou súčasťou, pokiaľ ide o operačný systém Android. Povoľuje prevziať kontrolu nad zariadením a taktiež vďaka nemu môžete používať nástroj s názvom Titanium Backup. Táto appka slúži na pokročilejšie zálohovanie aplikácií a systémových údajov na smartfóne. Avšak aplikácia bola nečakane odstránená z Obchodu Play, a to kvôli bezpečnosti.

Dávnejšie veľmi frekventovane používaný nástroj

Nástroje na zálohu aplikácií mnohí výrobcovia smartfónov integrujú priamo do ich používateľského prostredia, na čistom Androide, či v minulosti ľudia rootovali svoje zariadenia najmä kvôli tomu, aby mohli používať Titanium Backup. Aj v dnešnej dobe sa nájde veľké množstvo ľudí, ktorí na tento nástroj nedajú dopustiť. Ľahkým šokom si však prednedávnom prešli používatelia a samotní vývojári.

Nástroj bol jednoducho v rozpore s bezpečnostnou politikou Google a následne musel byť za to odstránený. Oficiálny účet Titanium Backup na sociálnej sieti Twitter tvrdí, že aj napriek tomu, že poupravili pristupovanie aplikácie k týmto súkromným záležitostiam, appka stále žiadala o prístup k SMS správam a hovorom (ku ktorým mala aplikácia prístup len kvôli tomu, aby ich dokázala zálohovať).

Vývojári teraz bojujú o navrátenie aplikácie do Obchodu Play. Pokiaľ by ste si chceli Titanium Backup nainštalovať, nebuďte smutní, stále tak môžete spraviť vďaka stránke apkmirror (link).

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip
Prečo sme prestali používať ROOT na našich zariadeniach? | KOMENTÁR
Náš tip
Google Asistent bude navrhovať odpovede aj na SMS správy
Náš tip
Do aplikácií sa už môžete prihlasovať pomocou odtlačku prsta
Disqus Comments Loading...