TCL pripravuje vysúvací smartfón, aký ste ešte nevideli

Čínska spoločnosť TCL už na trh uviedla niekoľko smartfónov, no teraz prichádza s niečím nevídaným. Nedávno sa na portáli CNET objavili vizualizácie nového konceptu s vysúvacím displejom. Chystá sa spoločnosť naozaj predstaviť túto novinku alebo sú to iba dohady?

Flexibilný OLED displej a štyri fotoaparáty

Na zverejnených snímkach je jasne vidieť, že prednej strane by mal dominovať flexibilný OLED displej s duálnym selfie fotoaparátom umiestneným v pravom hornom rohu. S použitím podobného typu displeja sme sa už stretli pri zariadeniach ako napríklad Huawei Mate X, Samsung Galaxy Z Flip alebo Motorola razr. Snímky ukazujú, ako sa po vytiahnutí smarfón premení na tablet s odhadovaným rozmerom obrazovky približne 7 palcov.

Na zadnej strane môžeme vidieť štyri fotoaparáty s doposiaľ neznámymi parametrami, blesk a v spodnej časti logo spoločnosti TCL. Uniknutá vizualizácia zadnej strany smartfónu ukazuje časť fungovania výsuvného mechanizmu, o ktorom spoločnosť zatiaľ nič konkrétnejšie neprezradila. Z obrázkov možno len usudzovať, že užšia časť zadnej strany s fotoaparátmi sa odsunie od tej širšej. Následne sa telefón rozšíri a displej sa z jeho tela nejakým spôsobom vytiahne.

Sú to iba dohady alebo je to naozaj pravda?

Nedá sa s istotou povedať či TCL tento smartfón skutočne pripravuje alebo nie. Podľa istého, údajne dôveryhodného kontaktu, mala čínska spoločnosť predstaviť tento model už na tohtoročnom MWC v Barcelone. Žiaľ, kvôli prepuknutiu koronavírusu, bol MWC zrušený. Vďaka tomu ostáva tento smartfón zatiaľ iba konceptom a neostáva nám nič iné, len čakať, či spoločnosť tento model nakoniec predstaví alebo nie.

Náš tip
TCL pracuje na skladacom smartfóne, ukázal koncept
Disqus Comments Loading...