Samsung práve predstavil nový 200 MP snímač. Dostať ho má Galaxy S23 Ultra

Zdroj: Samsung

Len krátko pred eventom Galaxy Unpacked, na ktorom má Samsung predvádzať najnovšie vlajkové lode Samsung Galaxy S23 a S23 Ultra, predstavil nový snímač fotoaparátu. O tomto snímači sa hovorilo už dlho, a uvidíme, či sa ho dočkáme už v modeli Galaxy S23 Ultra, píše XDA.

Séria Samsung Galaxy S23 už bola oficiálne predstavená, poznáme aj ceny:

Samsung zatiaľ neponúkol žiadne konkrétne vyjadrenie, no mnoho odborníkov odhaduje, že jeho použitiu sa určite dočkáme už v tomto roku. ISOCELL HP2 má mať 1/1,3-palcový senzor, ktorý obsahuje až 200 miliónov 0,6 mikrometrových pixelov. Aj keď má snímač neskutočnú kvalitu, je až veľmi kompaktný.

Zatiaľ najprepracovanejší fotoaparát dostal minuloročný Samsung Galaxy S22 Ultra | Zdroj: Tomáš Kanálik

Dokáže taktiež odstrániť nedokonalosti a nerovnosti, ktoré mali predchádzajúce verzie fotoaparátov. Veľkou výhodou je využitie pixel binningu, ktorý zabezpečí vytvorenie až 50 MP a 12,5 MP snímok. Umožňuje mu to aj zachytenie 8K videa pri 30 snímkach za sekundu (predchádzajúci 24 snímok).

V dnešnej dobe je 8K skôr prežitok, pretože stále chýba väčšia štruktúra na prehrávanie takéhoto formátu videa. Najoptimálnejšie bude pre zákazníkov používanie snímača na tvorbu videí v 4K 60 fps. V tomto prípade bude k vytvoreniu profesionálne vyzerajúceho videa pomáhať aj funkcia HDR.

Spoločnosť ponúka aj technológiu Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG), ktorý dokáže znižovať vyblednutie farieb vo veľmi osvetlenom prostredí. Vo fotodióde každého pixelu je na spodnej strane umiestnená brána na prenos napätia. tá prenáša elektróny z pixelov do logickej informačnej vrstvy. To zvyšuje celkovú kapacitu jedného pixelu až o 33 %.

Zlepšenia sa má dočkať aj nočná fotografia

Rovnako sa vylepšenia dočká aj fotografia pri nedostatku svetla. Práve v tejto oblasti často aj niektoré prémiovejšie smartfóny strácajú na relevantnosti. Okrem zlepšenia kvality snímok sa zlepší aj automatické zaostrovanie, za čo môže technológia Super QPD.

Táto technológia funguje na princípe, v ktorom sú všetky pixely snímača vybavené funkciou automatického zaostrovania. Okrem toho Super QPD používa jednu šošovku cez štyri susediace pixely na detekciu rozdielov v horizontálnom aj vertikálnom smere.

Spoločnosť Samsung vo svojej tlačovej správe zatiaľ neposkytla žiadne exemplárne fotografie či videá, a preto sme zvedaví čo senzor prinesie. Na tento moment už nebudeme čakať dlho, pretože Samsung predstaví svoju sériu Galaxy S231. februára.

Náš tip
Xiaomi 11 Lite 5G NE dostáva aktualizáciu s nadstavbou MIUI 14
Disqus Comments Loading...