Test rýchlosti nabíjania: Máme nového lídra, je ním Samsung Galaxy S20 Ultra

Aktuálna vlajková loď od Samsungu dosiahla v našom teste rýchlosti nabíjania skvelé hodnoty – najlepšie zo všetkých testovaných smartfónov. Áno, určite viete o modeloch, ktoré sa nabijú rýchlejšie, no na našom trhu sa zatiaľ nepredávajú.

Zariadenie testujeme tretí deň a dnes sme urobili náš tradičný test rýchlosti nabíjania, na ktorý sme použili nabíjačku, ktorá sa nachádza v balení. Výsledok je o to zaujímavejší, že nabíjačka v balení ponúka výkon 25 W. S ňou sme Samsung Galaxy S20 Ultra nabili z 0 na 100 % len za 53 minút!

Ako voliteľné príslušenstvo je možné dokúpiť nabíjačku s výkonom až 45 W. Práve toto je maximálny nabíjací výkon, ktorý zariadenie zvládne. Sme zvedaví, aké hodnoty by sme namerali s touto nabíjačkou.

Namerané hodntoy:

  • 15 min: 31 %
  • 30 min: 63 %
  • 45 min: 91 %
  • 53 min: 100 %

Len za pol hodinu nabíjania sme sa dostali na výborných 63 % nabitia batérie a len 15 minút stačí na nabitie z 0 na 31 %. Naozaj skvelé hodnoty.

Samsung Galaxy S20 Ultra sa tak dostal na prvé miesto v našom hodnotení. Hneď za ním sa nachádza Samsung Galaxy Note 10+, ktorý sme otestovali so 45 W nabíjačkou. Zaujímavé sú ale aj ďalšie hodnoty, najmä rýchlosť nabíjania v mAh za 1 minútu.

Samsung Galaxy S20 Ultra sa nielenže nabil za najkratší čas, ale ponúka aj batériu s kapacitou až 5000 mAh. V tomto smere nechal konkurenciu za sebou ešte viac. Za minútu dokáže prijať až 94,34 mAh. Model Note 10+ na druhom mieste len 72,88 mAh.

  • Na našom webe je k dispozícii kompletná tabuľka, v ktorej sú zaznamenané namerané hodnoty vyše 60 smartfónov, ktorých rýchlosť nabíjania sme už otestovali.
Náš tip
Samsungu uniklo malé množstvo dát, používatelia videli cudzie mená či adresy
Disqus Comments Loading...