Samsung kúpil tím, ktorý vytvoril pre Apple asistenta Siri

Samsung mnohí považujú za predstaviteľa Androidu ako takého. Ide o najväčšieho výrobcu zariadení so systémom od Googlu a Samsung si je toho vedomý. Aj preto sa snaží dobehnúť konkurenciu a prinášať neustále niečo nové. Najnovšie sa juhokórejský výrobca rozhodol, že vytvorí svojho vlastného hlasového asistenta s umelou inteligenciou. Namiesto toho, aby ho postavil od začiatku, kúpil radšej startup Viv Labs, ktorý je zložený z pôvodných tvorcov Siri, asistenta, ktorý používa vo svojich zariadeniach Apple.

Trojica pôvodných autorov asistenta Siri, teraz členovia Viv Labs

Viv Labs predstavili ešte v máji svojho prvého asistenta s umelou inteligenciou. Nazvali ho jednoducho – Viv. Išlo o tak prepracované riešenie, že s ním zožali veľký úspech na konferencii Disrupt NYC. Dielo Daga Kittlausa, Chrisa Brighama a Adama Cheyera bolo natoľko prepracované, že zaujalo aj Samsung, ktorý sa ho rozhodol odkúpiť aj s celou spoločnosťou. Viv pritom dokáže už v tejto verzii odpovedať na komplexné podnety používateľa, pričom očakávame, že do finálneho nasadenia v zariadeniach Samsung toho bude zvládať oveľa viac.

Našim cieľom je vytvoriť asistenta s umelou inteligenciou pre naše zariadenia. Chceme priniesť revolúciu v tom, ako ľudia interagujú so svojimi zariadeniami a aplikáciami. – povedal CTO pre Samsung Mobile, Injong Rhee.

Samsung by chcel svojho vlastného hlasového asistenta uviesť v Galaxy zariadeniach ešte v roku 2017 a neskôr ho integrovať aj do svojich inteligentných televízorov. Vlastný hlasový asistent bude len ďalšou z vecí, ktorými sa chce Samsung odlíšiť od Googlu a byť mu vlastne konkurenciou. Okrem toho sa výrobca zameria aj na vývoj produktov v IoT sektore, ktorý je pre neho logicky ďalšou zastávkou a obrovskou príležitosťou.

Náš tip
Malý displej inteligentných hodiniek rozšíria dotyky na vašej ruke | VIDEO

Zdroj: TheVerge, Samsung (Medium)

Disqus Comments Loading...