Samsung ISOCELL HM3: Nový foto snímač Galaxy S21 Ultra oficiálne

Samsung Galaxy S21 Ultra | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Samsung Galaxy S21 Ultra, ktorý bol oficiálny predstavený len pre dvoma dňami, je momentálne asi najvybavenejším Android smartfónom na trhu. Jeho prednosťou nie je len výkon a podpora pera S Pen, ale aj vynikajúci fotoaparát. Ten využíva nový 108-megapixelový foto snímač Samsung ISOCELL HM3, ktoré špecifikácie priblížil portál GSMarena.

Vylepšené HDR a nižší šum

Samsung ISOCELL HM3 je nástupcom snímača Samsung ISOCELL HM1, ktorý využívajú minuloročné smartfóny Samsung Galaxy S20 Ultra  a Galaxy Note 20 Ultra. Oproti nemu prináša viacero vylepšení. Patria k ním napríklad vylepšené HDR, lepšia svetelnosť a lepší výkon automatického zaostrovania. Smart ISO Pro je technológia HDR, ktorá sníma súčasne jeden záber s vysokým ISO a jeden s nízkym ISO.

Pretože sú obidva zábery zachytené súčasne, vyhnete sa tak duchom pohybujúcich sa objektov, čo je problém sekvenčného HDR. Následne sa dva zábery skombinujú do jednej 12-bitovej fotografie. To robí 12 bitov na kanál, čo znamená, že snímka vo formáte RAW obsahuje 64-krát viac farebných informácií ako 10-bitový obraz.

Snímač má veľkosť 1/1,33 -palcov a rozloží svoje pixely v mriežke 12 000 x 9 000. Pretože Nonapixel Bayer technológia umožňuje kombináciu pixelov 9:1, takže efektívna veľkosť pixelov bude 2,4 µm a rozlíšenie fotografie 12 megapixelov. Samsung ISOCELL HM3 je tiež vybavený režimom Nízky šum, ktorý zlepšuje citlivosť na svetlo až o 50%. Pri dobrých svetelných podmienkach môže  vylepšený algoritmus remosaiky vygenerovať snímky s plným rozlíšením 108 megapixelov.

Presnejšie zaostrovanie v tme a 8K video pri frekvencii 30 fps

Technológia Super PD Plus pridáva mikrošošovky k ďalším prvkom fázovej detekcie pre automatické zaostrovanie. Mikrošošovky zlepšia presnosť merania týchto prvkov o 50 %, čo umožni snímaču v tme presnejšie sledovať pohybujúce sa objekty. Pri natáčaní videí dokáže Samsung ISOCELL HM3 zachytiť 8K videá pri frekvencii 30 fps, 4K videá pri 120 fps a 1080p videá pri 240 fps.

V prípade smartfónu Samsung Galaxy S21 Ultra je ale 8K video obmedzené na frekvenciu 24 snímok za sekundu. Dobrou vlastnosťou smartfónu je určite podpora pera S Pen. To môžete využiť pri úpravách videí na presnejšiu manipuláciu s časovou osou s presnosťou na úrovni jednotlivých snímok. 

Náš tip
Xiaomi: Toto sú smartfóny, ktoré dostanú nadstavbu MIUI 12.5
Disqus Comments Loading...