Recenzia vlajkovej lode, problémy so Samsungami či užitočný návod | Prehľad týždňa

Xiaomi 14 Ultra

Počas posledného týždňa sa vo svete technológií udialo hneď niekoľko zaujímavých vecí. Aby ste o žiadnu dôležitú informáciu neprišli, pripravili sme pre vás prehľad tých najzaujímavejších správ, ktoré prišli počas prebiehajúceho týždňa.

Problémy známej banky

Česká pobočka Fio banky, ktorá je u našich susedov veľmi populárna a používajú ju aj Slováci, informovala o chybe. Klientom z účtov miznú peniaze. Dôvodom je duplicitné zaúčtovanie niektorých transakcií, ktoré klienti realizovali prostredníctvom Visa kariet. Z vyjadrenia teda vyplýva, že chyba bude pravdepodobne na strane vydavateľa platobných kariet. V každom prípade, môže to spôsobiť nepríjemné situácie a v komentároch pod týmto vyjadrením sa ľudia sťažujú a zdieľajú svoje skúsenosti.

Majiteľov Samsungov sužujú problémy po aktualizácii

Nie je to tak dávno, čo vyšla séria Samsung Galaxy S24. Tá so sebou priniesla veľa dobrého, najmä v podobe AI funkcií či nového rozhrania One UI 6.1. Práve to sa v posledných dňoch aktualizáciou dostáva aj do starších modelov od Samsungu. Okrem neho však spoločnosť prináša aktualizácie softvéru aj na mesačnej báze. Práve jedna z nich pravdepodobne má zlý vplyv na niektoré zariadenia, dokonca aj u nás v redakcii.

Šikovná funkcia, ktorú ponúkajú zariadenia od Samsungu

Samsung je najväčším výrobcom smartfónov na svete, s čím prichádza aj veľká miera zodpovednosti a očakávania. Používatelia si počas posledných rokov obľúbili používateľskú nadstavbu One UI, ktorá operačnému systému Android prináša nový vzhľad a hlavne množstvo užitočných funkcionalít. Nadstavba je jedným z dôvodov, prečo majú používatelia radi smartfóny Samsung ako také.

Testovali sme najväčšiu vlajkovú loď Xiaomi na tento rok

Séria Xiaomi 14 mala globálnu premiéru na tohtoročnom februárovom evente v Barcelone, odkiaľ sme vám priniesli niekoľko článkov plných informácií aj živých fotografií. Okrem relatívne kompaktného modelu Xiaomi 14, ktorého recenziu si môžete prečítať na našom webe, pútal najväčšiu pozornosť model s prívlastkom Ultra. Nie nadarmo výrobca pridal do názvu toto slovo. Ide o smartfón s nekompromisnou výbavou, veľkých rozmerov, vysokej hmotnosti a príslušenstvom, ktoré z “obyčajného” fotomobilu spraví digitálny fotoaparát.

Fígeľ, ktorý vám pomôže v ťažkej situácii

Nech už je dôvod akýkoľvek, raz prečítanú správu si na Messengeri viete opäť označiť, ako keby ste ju nikdy nečítali. Možno si len chcete prečítanú správu odložiť, označiť ako neprečítanú na neskoršie pripomenutie, aby ste sa k nej vrátili. Lebo tučné písmo s bodkou pri mene udrie do očí. Alebo možno nechcete, aby odosielateľ nevidel, že ste jeho príspevok do konverzácie už videli.

Disqus Comments Loading...