NÁVOD | Ako aktualizovať zariadenie cez Samsung Kies

Ak ste majiteľom zariadenia od spoločnosti Samsung, zrejme ste sa v priebehu používania stretli s upozornením, ktoré vás informovalo o dostupnosti softvérovej aktualizácie cez program Kies. Takéto upozornenie zväčša predchádza OTA aktualizácii, ktorá je stiahnutá priamo do zariadenia a nepotrebuje žiadne prepájanie s počítačom. Aj to možno odrádza užívateľov od toho, aby si aktualizáciu nainštalovali skôr práve prostredníctvom softvéru Samsung Kies. Hoci sa to môže zdať komplikované, aktualizácia cez tento softvér je veľmi jednoduchá a nutnosť prepojenia mobilného zariadenia s počítačom by vám určite nemala stáť v ceste.

  1. Úplne prvým krokom potrebným k uskutočneniu aktualizácie je nainštalovanie softvéru. Ten nájdete na
  2. Po úspešnej inštalácií spusťte softvér a pripojte svoje zariadenie k počítaču USB káblom. Program Kies by mal rozoznať vaše zariadenie a na obrazovke počítača sa vám zobrazí prostredie softvéru Kies.
  3. Tu už stačí, keď nájdete tlačidlo s informáciami o firmvéri. Softvér vám následne ukáže, akú verziu systému máte nainštalovanú a tiež vám ponúkne aktualizáciu v prípade, že je pre vaše zariadenie dostupný novší systém. Stačí, keď potvrdíte inštaláciu a v priebehu sťahovania softvéru potvrdíte súhlas s licenčnými podmienkami. Softvér sa stiahne do vášho zariadenia a následne už iba potvrdíte inštaláciu, ktorá sa automaticky spustí.

Takto jednoducho môžete na svojom zariadení Samsung získať aktualizáciu ešte skôr, ako bude dostupná prostredníctvom OTA. Nie je to nič zložité a celú operáciu by mali zvládnuť aj tí užívatelia, ktorí nepatria medzi technologických nadšencov.

Disqus Comments Loading...