Microsoft premenuje SwiftKey, aby ste vedeli kto za ňou stojí

SwiftKey patrí medzi najlepšie klávesnice z dielne tretích strán, ktorú si môžete nainštalovať na svoj Android či iPhone. Microsoft ju neustále vylepšuje, pridáva nové jazyky a podobne. Len prednedávnom aplikácia získala podporu tmavého režimu a pred pol rokom sa jej podarilo dosiahnuť krásny míľnik – pol miliardy inštalácií.

Prostredie aplikácie SwiftKey, ak ju náhodou nepoznáte

Po novom už Microsoft SwiftKey

Najnovšia zmena sa podľa beta verzie týka jej názvu. Po novom sa bude volať Microsoft SwiftKey – to len tak, aby ste náhodou nepovedali, že patrí napríklad Google. Microsoft kúpil SwiftKey vo februári 2016 a už vtedy bola špičkou medzi klávesnicami. Akvizícia zo strany Microsoftu dokonca SwiftKey pomohla – získala sa ešte viac do povedomia používateľov.

Microsoft si SwiftKey len a len pochvaľuje, podľa toho, čo povedal Harry Shum, viceprezident tímu Microsoft Artificial Intelligence, pre Softpediu, ešte v deň akvizície:

“Táto akvizícia je vynikajúcim príkladom záväzku spoločnosti Microsoft preniesť svoj softvér a služby na všetky platformy. Budeme naďalej vyvíjať aplikáciu SwiftKey pre Android a iOS a skúmať scenáre integrácie základnej technológie v celej šírke nášho portfólia produktov a služieb. Okrem toho je prediktívna technológia spoločnosti SwiftKey v súlade s investíciami a ambíciami spoločnosti Microsoft vyvíjať inteligentné systémy, ktoré môžu viac pracovať pre používateľa a pod jeho kontrolou.“

Okrem názvu aplikácie sa jej podstata nemení a stále bude tou skvelou aplikáciou, akú poznáme a milujeme. Odteraz bude len viac známe, že ju vlastní Microsoft. Zrejme je táto zmena v názve taktikou Microsoftu, ktorá má zlepšiť povedomie o ich aplikáciách pre Android či iOS. Niečo podobné urobil nedávno pri jeho známom kancelárskom produkte Microsoft Office. Ten bol predtým roztrúsený na jednotlivé aplikácie a už nejakú dobu tvorí jednotnú aplikáciu podobne, ako to môžeme poznať z PC.

Je tiež možné, že po tomto kroku bude viac ľudí dôverovať klávesnici SwiftKey, keďže meno Microsoft má vysokú mienku vo svete. Hlavne u opatrných používateľoch Androidu, ktorí nedôverujú alebo neskúšajú aplikácie tretích strán.

Developer: SwiftKey
Price: Free

 

Disqus Comments Loading...