Galaxy A20e vs P Smart 2019 vs Redmi Note 7: Súboj smartfónov v strednej triede

Náš trh so smartfónmi je priam preplnený lacnejšími zariadeniami, ktoré i dnes prilákajú veľké množstvo záujemcov. Väčšina z nich sa snaží prilákať skvelým pomerom ceny a výkonu. Iní zas stavia na nasadenie kvalitnejších fotoaparátov či väčšej batérie s dlhou výdržou. My sme pre vás vybrali tri skvelé zariadenia, ktoré sa snažia zaujať hneď viacerými vlastnosťami.

Samsung Galaxy A20e

Tento 179-eurový smartfón sa radí k tým kompaktnejším z výberu. Jeho 5,8-palcový TFT displej s rozlíšením 1560 x 720 pixelov je iba dôkazom. Rámčeky v okolí displeja sú skutočne minimálne. Nad zobrazovačom nechýba drobný “teardrop” výrez, ktorý v sebe ukrýva prednú “selfie” kameru s rozlíšením 8 MP. Tá je schopná vytvoriť skutočne pekné fotografie.

Na zadnej strane nájdeme hneď dva snímače. Ten primárny o rozlíšení 13 MP vytvára na dobrom svetle slušné fotky. Čiastočne za to môže aj vcelku dobrá svetelnosť f/1.9. Druhý snímač je širokouhlý a disponuje rozlíšením 5 MP a svetelnosťou f/2.2. Množstvo svetla, kontrast a farby výsledných fotografií sú však už trochu iné, ako v prípade toho primárneho.

Motorom Galaxy A20e je čipset Samsung Exynos 7, ktorý má osem jadier. Ten dopĺňa 3 GB operačná pamäť a 32 GB interného úložiska. Batéria s kapacitou 3 000 mAh potom takmer vždy zabezpečí jednodňovú výdrž na jedno nabitie. Smartfónu nechýba moderný USB-C konektor a ani 3,5 mm audio jack.

Huawei P Smart 2019

Tento model je skutočný krásavec. Zaujme nielen prednou, ale i jeho zadnou stranou. Tej prednej dominuje 6,3-palcový LCD displej s rozlíšením 2340 x 1080 pixelov. V jeho hornej časti opäť nájdeme maličký výrez, ktorý má v sebe 8 MP prednú kameru so svetelnosťou f/1.9. Zadná dvojica fotoaparátov disponuje rozlíšeniami 13 MP + 2 MP, pričom ten 2-megapixelový slúži na zmeranie hĺbky ostrosti a následné vytvorenie “bokeh” efektu.

Ich kvalita je pritom na vskutku skvelej úrovni a na cenu 219 € rozhodne neurazí. O výkon sa stará osemjadrový Kirin 710 spolu s 3 GB operačnej pamäte. Pre používateľské dáta je pripravených hneď 64 GB úložiska. Skvelá je aj výdrž 3 400 mAh batérie.

So smartfónom sa v závislosti od náročnosti používania môžete dostať niekde medzi jedným až dvoma dňami bez nabíjačky. Nabíjanie je žiaľ možné iba cez starý microUSB konektor. Na druhú stranu má Huawei P Smart 2019 stále 3,5 mm jack na slúchadlá.

Redmi Note 7

Redmi Note 7 od čínskeho giganta Xiaomi sa rozhodol skutočne zaujať. Jeho zadná strana je skutočne krásna, tak ako aj 6,3-palcový LCD displej s rozlíšením 2340 x 1080 pixelov. Na jeho vrchu sa opäť nachádza výrez v tvare kvapky, ktorý má v sebe 13 MP “selfie” snímač so svetelnosťou f/2.2. Vzadu nájdeme dva fotoaparáty.

Primárny má veľmi veľké rozlíšenie 48 MP a skvelú svetelnosť f/1.8. Tomu sekunduje druhý senzor s rozlíšením 5 MP a slúži na zmeranie hĺbky ostrosti. Snapdragon 660 je motorom tohto smartfónu. Ten je dopĺňaný 4 GB RAM a 64 GB interného úložného priestoru. 4000 mAh batéria je dobíjaná cez USB-C konektor.

Svoju obľúbenú hudbu si užijete cez stáleprítomný 3,5 mm jack. Smatfón sa pritom predáva iba za príjemných 229 €. K dispozícii sú aj lacnejšie a drahšie varianty, ktoré sa odlišujú pamäťovými hodnotami.

Záverečný verdikt

Samsung Galaxy A20e je jednoznačne najlacnejším modelom z výberu, a zároveň ponúka aj najslabšiu výbavu. Tú však netreba podceňovať, pretože bude mnohým nenáročným používateľom postačovať. V recenzii sme chválili podarený dizajn a tiež rozmery, pri ktorých zaplesá srdce nejedného používateľa, ktorý túži po malom mobile. Ak však patríte k o čosi náročnejším, rozhodovať sa budete medzi Huawei P Smart 2019 a Redmi Note 7.

10-eurový rozdiel skutočne nie je veľký a Redmi ponúkne lepšie fotoaparáty, vyšší výkon, podstatne lepšiu batériu a USB-C konektor. Podľa nášho názoru sa do najdrahšieho modelu zo zoznamu rozhodne oplatí investovať, pokiaľ hľadáte čo najlepší smartfón strednej triedy za čo najnižšiu cenu.

 Loading ...

Náš tip
Xiaomi Mi A3 vs. konkurencia: Súboj Android One smartfónov
Disqus Comments Loading...