Na fotografiách vyzerajú takmer dokonale, no pravda je iná. Takto dokážu influencerky oklamať svojich sledovateľov

Instagram je sociálnou sieťou, ktorá je určená predovšetkým pre mladých ľudí. Značí tomu aj pomerne veľká komunita, v ktorej veľkú úlohu odohrávajú influenceri a influencerky. Tie sú ochotné hneď aj niekoľkokrát denne nahrať fotografie svojej skoro dokonalej postavy. Je však tak “dokonalá” aj v skutočnosti? Mnohí by ostali zaskočení.

Celulitídu či strie vedia na fotke influencerky ukryť

Samozrejme, nie všetko, na čo sa pozeráme, je skutočne aj pravda. Článok na webovom portáli diva.aktuality.sk naznačuje, že veľa z nich sa s nami iba zahráva. Svoju celulitídu dokážu takýto ľudia schovať veľmi zaujímavým spôsobom, ako napríklad hraním sa s dopadajúcim slnečným svetlom. Toto video dokáže ukázať jedno z možných riešení fotografie.

Konkrétnejšie, Danae Mercer, ktorá pochádza z Dubaja, prednedávnom ukázalo svojim viac ako 750 000 sledovateľom, ako je možné zo svojej nie až tak dokonalej postavy spraviť niečo na pohľad úplne iné. Podľa nej sú krásne telá “výsledkom hry so svetlom a tieňom”. Do toho na záver stačí iba zakomponovať rôzne pózy a perfektná fotka je na svete.

Spomínaná mladá novinárka a influencerka publikovala zábery, ktoré sú mnohými ďalšími utajované. Najskôr sa ukázala so všetkými svojimi prirodzenými nedokonalosťami, ako s celulitídou a so striami. Zábery, ktoré nasledovali, ukazovali klasickú fotku, známu z dnešných sociálnych sietí, ako napríklad Instagram.

Nemusela pritom použiť žiadne počítačové úpravy – stačil osa iba pohrať s osvetlením a tieňom. Keď svoje pozadie natočila viac k zdroju svetla, výsledky boli rázom bezchybné a celulitída akoby zázrakom z fotografie zmizla. V iných prípadoch zas pomohlo ukryť problémové partie do tieňa. Ako môžete vidieť, všetko závisí od konkrétnej situácie.

Existujú rôzne techniky, ktoré sa dajú využiť aj priamo v priemysle

Podobné praktiky sa mimochodom používajú aj v prípade reklám na prostriedky na chudnutie, respektíve pre úvodné strany rôznych časopisov. Najlepším časovým obdobím na podobné fotografie sú momenty, kedy vychádza alebo zapadá slnko. Jeho oranžový nádych dokáže záberu pridať na kvalite. V iných prípadoch sa používa tím ľudí, ktorí držia reflektory a svetelné difuzéry.

Napríklad také rozptýlené bočné svetlo z okna dokáže skrášliť bruško, no na tvári sa môžu objaviť jej nedostatky. Údajne práve preto si modelky v takýchto situáciách svoju tvár zakrývajú mobilným telefónom. Praktík na skvelú fotku na sociálne siete existuje hneď niekoľko. To, ako jednotlivé influencerky sa dokážu “skrývať” pred realitou nájdete pod hashtagom #instagramvsreality.

Disqus Comments Loading...