Huawei pripravuje konkurenciu Apple Vision Pro s polovičnou cenou

Apple Vision Pro | Zdroj: InVerse.com

Asi máloktorý technologický gadget je v posledných týždňoch tak v médiách preberaný, ako novinka Apple Vision Pro. Tento headset neprekvapuje len pokročilým UI a ovládaním oproti konkurencii, ale aj extrémne vysokou cenou. Podľa portálu PhoneArena spoločnosť Huawei chystá konkurenciu zariadenia Vision Pro, ktorá by mala ponúknuť rovnaké parametre za polovičnú cenu.

Polovičná hmotnosť a polovičná cena

Podľa informácií, ktoré na čínskej sociálnej sieti Weibo zverejnil bývalý marketingový riaditeľ  spoločnosti Meizu, sa bude produkt volať Huawei Vision. Mal by vážiť 350 gramov, čo je v porovnaní so 600 gramami, ktoré má Apple Vision Pro, takmer polovica. Nízka hmotnosť môže pomôcť vyhnúť sa fyzickej bolesti, ktorú niektorí používatelia Vision Pro uvádzajú ako negatívum zariadenia. .

Apple Vision Pro | Zdroj: Apple

Rovnako ako Apple Vision Pro, bude aj Huawei Vision vybavený 4K mikro-OLED panelmi od spoločnosti Sony. Nebude mať však funkciu podobnú Apple EyeSight, ktorá umožňuje ľuďom v okolí vidieť imitáciu očí používateľa. Apple Vision Pro by mal mať tiež vďaka svojim čipom Apple M2 a R1 naďalej obrovský náskok vo výkone.

Huawei bude totiž pravdepodobne v zariadení využívať vlastné čipy, ktoré však kvôli sankciám USA nie sú vyrobené najnovšími technológiami a sú tak výkonnostne pozadu. Huawei Vision by však malo na konkurenčný Apple Vision Pro útočiť cenou 1 750 dolárov, čo je polovičná suma oproti cene zariadenia spoločnosti Apple.

Náš tip
Android 15 prinesie zaujímavú funkciu týkajúcu sa stlmovania notifikácií
Disqus Comments Loading...