Huawei predstavil cenovo dostupné hodinky Watch Fit 3 a špeciálnu edíciu Watch 4 Pro inšpirovanú vesmírom

Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Huawei

Čínsky výrobca uviedol na nedávnom podujatí viacero nových produktov z portfólia nositeľných zariadení, tabletov a notebookov. Na slovenský trh priniesol kompaktné Huawei Watch Fit 3 aj vynovenú verziu inteligentných hodiniek Huawei Watch 4 Pro v špeciálnej Space edícii.

Mohlo by vás zaujímať:

Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Lenka Ivančíková

Huawei chce novým modelom smart hodiniek osloviť používateľov, pre ktorých je dôležitý dizajn, ocenia nové technológie a radi majú prehľad o svojich športových výkonoch a zdraví. Po predchádzajúcej generácii Watch Fit 2 zdedil nástupca Watch Fit 3 štvorcový dizajn ciferníka, no použili sa kvalitnejšie materiály a k dispozícii je rozšírený výber farieb remienkov. Novinky sme si pozreli naživo počas prezentácie.

Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Lenka Ivančíková
Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Lenka Ivančíková

Kvalitné materiály, kompaktné rozmery, množstvo funkcií

Huawei Watch Fit 3 prinášajú telo hodiniek z hliníkovej zliatiny s hrúbkou 9,9 mm a hmotnosťou 26 gramov. Veľký 1,82-palcový AMOLED displej s vysokým rozlíšením 480 x 480 bodov dokáže zobraziť dostatok informácií na jednom mieste. Menu a funkcie ovládate nielen dotykovou plochou obrazovky, ale aj pomocou otočnej korunky a hardvérového tlačidla v pravej bočnej stene.

Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Lenka Ivančíková
Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Lenka Ivančíková

S Watch Fit 3 máte osobného trénera priamo na zápästí. Vylepšená aplikácia Stay Fit bola rozšírená o databázu potravín, aby lepšie pokrývala 50 rôznych krajín a regiónov sveta. Zároveň bola pridaná nová funkcia nutričnej analýzy, ktorá pomáha dosiahnuť rovnováhu medzi stravou a cvičením.

Funkcia Smart Sports suggestion odporúča personalizované cvičenia na základe zvykov používateľa, poveternostných podmienok a stavu krúžkov aktivity. Jej cieľom je podporiť používateľov v udržiavaní zdravých návykov.

Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Lenka Ivančíková
Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Lenka Ivančíková

Nechýbajú pokročilé technológie

Vo výbave nechýba najnovšia verzia technológie Huawei TruSleep 4.0 s pokročilým monitorovaním spánku a sledovaním dýchania. Na základe výsledkov ponúkne tipy na zlepšenie. Monitorovanie srdcového tepu má na starosti vylepšená technológia Huawei TruSeen 5.5 a aktuálnu hodnotu SpO2 si používateľ vie skontrolovať už za 25 sekúnd. Výdrž batérie na jedno nabitie je podľa výrobcu až desať dní pri bežnom používaní, sedem dní pri vysokej záťaži.

Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Lenka Ivančíková
Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Lenka Ivančíková

Watch Fit 3 využijete aj na Bluetooth hovory cez spárovaný smartfón. Kompatibilné sú s operačným systémom Android a iOS. Aplikácia Zdravie, cez ktorú si hodinky spárujete s telefónom a synchronizujete namerané údaje, je dostupná v obchodoch Huawei AppGallery, Samsung Galaxy Store a Apple Store.

Predpredaj nových smart hodiniek Huawei Watch Fit 3 odštartoval 7. mája, začiatok predaja je naplánovaný na 22. mája 2024. Cena sa pohybuje v sume od 159 eur – 179 eur, v závislosti od použitých materiálov. Kto si novinku predobjedná v termíne do 16. 5., získa ako darček TWS slúchadlá Huawei FreeBuds SE 2.

Huawei Watch Fit 3 | Zdroj: Huawei

Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Okrem nových smart hodiniek kompaktných rozmerov predstavil výrobca aj novú verziu staršieho modelu hodiniek s tradičným dizajnom. Dizajn hodiniek Huawei Watch 4 Pro Space Edition je inšpirovaný vesmírom. Novinka ponúka telo vyrobené z odolných a elegantných materiálov leteckej kvality.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition | Zdroj: Lenka Ivančíková

Dizajn hodiniek Huawei Watch 4 Pro Space Edition je inšpirovaný dýzou de Laval používanou v raketách a kozmických lodiach. Jeho prvky vidno v nanokryštalickom keramickom ráme a exkluzívnom interaktívnom ciferníku Laval.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition | Zdroj: Lenka Ivančíková

Okrem nového vzhľadu a materiálov prináša edícia Space vylepšené funkcie v oblasti zdravia a kondície, ako napríklad Huawei TruSeen 5.5+ na presnejšie monitorovanie zdravia, Health Overview 2.0 pre reportovania zdravotných údajov a novú funkciu analýzy zdravotných trendov, ktorá umožňuje otestovať viacero základných zdravotných ukazovateľov v priebehu 60 sekúnd. Cenu ani dostupnosť na slovenskom trhu sme sa zatiaľ nedozvedeli.

Samsung Galaxy Watch5 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Konkurencia

Nové hodinky so štíhlym a ľahkým telom Huawei Watch Fit 3 môžu byť konkurentom napríklad pre starší model inteligentných hodiniek Samsung Galaxy Watch5, ktorým nedávno klesla cena a ponúkajú podobné možnosti pokročilého merania zdravia i športových aktivít. No vďaka kompatibilite nielen so smartfónmi s Androidom, ale aj iOS, ktoré beží v iPhonoch, môže byť najnovšia generácia od Huawei alternatívou k drahým Apple Watch.

Náš tip
Recenzia Motorola Edge 50 Pro: Nič dôležité nechýba
Disqus Comments Loading...