Konečne dlhšia výdrž batérie smart hodiniek s Wear OS? Pre Google je to priorita

Google Wear OS

Počet zariadení s Wear OS za posledný rok významne narástol. V minulom roku sa používateľská základňa zväčšila o 40 % a nájdeme ju v 160 krajinách po celom svete. Google Wear OS nájdeme v produktoch firiem Samsung, OnePlus, Oppo i Xiaomi.

Mohlo by vás zaujímať:

Výdrž batérie na prvom mieste

Google počas vývojárskej konferencie I/O oznámil novú verziu operačného systému určeného pre inteligentné hodinky Wear OS 5, ktorý je založený na Androide 14. Hlavnou úlohou je predĺženie výdrže batérie na jedno nabitie.

Wear OS 5 prinesie lepší energetický manažment fyzickej aktivity | Zdroj: Google

Wear OS 5 má disponovať vylepšením výkonu a lepším manažmentom energie pri meraní fyzickej aktivity. Google vo svojom blogu spomína, že hodinky by mali napríklad pri maratóne spotrebovať o 20 % menej energie než vo verzii Wear OS 4. Pre vývojárov pripravil sprievodcu šetrením energie a batérie, aby mohli vyvíjať energeticky efektívne aplikácie.

Energeticky efektívne ciferníky

Nielen displeje samotné, ale aj ciferníky bývajú veľkým žrútom energie v smart hodinkách. Ciferníky vytvorené pomocou nového štandardu Watch Face Format, uvedeného spolu s Wear OS 4, sú energeticky efektívnejšie než iné, čo tiež pomôže k dlhšej výdrži.

Hodinky od Google | Zdroj: Google

Google zatiaľ neinformoval o nových funkciách vo verzii s číselným označením päť, ktorá dorazí formou aktualizácie koncom tohto roka. Ak však vďaka vyladenejšiemu systému prinesie dlhšiu výdrž smart hodiniek na jedno nabitie, určite majiteľov týchto zariadení poteší.

Náš tip
Smart prsteň RingConn kúpite aj na Slovensku. Láka funkciami aj cenou
Disqus Comments Loading...