Google Fotky dostávajú nový dizajn po takmer dvoch rokoch

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Spoločnosť Google sa neustále snaží držať dizajn svojich aplikácii aktuálny, no predsa je tu výnimka. Aplikácia Fotky Google priniesla poslednú veľkú zmenu dizajnu v septembri 2018, kedy bolo prostredie aplikácie pretvorené do material dizajnu. Odvtedy sme obdržali iba jednu malú aktualizáciu, ktorá do prostredia pridala koncom minulého roka gesto prepínania účtov.

Ako bude nové rozhranie vyzerať?

Starý vzhľad
Nový vzhľad

Nový dizajn prináša do aplikácie množstvo zmien. Ako prvé je možnosť si všimnúť, že takzvané “hamburger menu” a vyhľadávací panel boli nahradené logom Fotiek Google. Hneď pod logom sa nachádzajú Spomienky a pod nimi posledné uložené fotografie. Dolná lišta sa taktiež dočkala prepracovania. Medzi štyri karty bola pridaná ďalšia s názvom Knižnica, ktorá nahradila kartu Albumy a presunula sa úplne vpravo. Pole pre vyhľadávanie sa presunulo zhora na lištu v podobe ďalšej karty.

Starý vzhľad
Nový vzhľad

Ťuknutím na políčko vyhľadávania sa rozbalí ponuka, kde je taktiež vidno zásadný rozdiel. Bolo pridaných viac kategórií a pôsobí to oveľa čistejším dojmom. Tiež by mali byť rozpoznané uložené tváre zobrazované vo väčšej veľkosti ako pôvodne.

Starý vzhľad
Nový vzhľad

Keďže karta Albumy bola odstránená, nahradila ju vyššie spomenutá Knižnica. Táto karta tvorí zmes odstráneného “hamburger menu” a funkcií karty Albumy. Medzi prebraté funkcie patrí napríklad Kôš, Obľúbené a Archív. Pod nimi nájdeme klasické zobrazenie priečinkov zariadenia tak, ako sme boli zvyknutí v starom vzhľade.

Kedy sa dočkáme nového dizajnu?

Donedávna sa vylepšená verzia Fotiek Google objavovala len ako testovacia verzia pre obmedzený počet ľudí. Podľa informácií na portáli XDA-developers by sa toto vylepšenie malo objavovať aj v stabilnej verzii aplikácie. V tomto prípade je možné očakávať, že v nasledujúcich týždňoch sprístupní Google nové používateľské rozhranie aj širšiemu spektru používateľov.

Developer: Google LLC
Price: Free

Náš tip
Aplikácia Fotky Google konečne dostáva funkciu “Kreslenie”
Disqus Comments Loading...