Samsung Galaxy S10 Lite a Note 10 Lite dostávajú bezpečnostnú záplatu

Spoločnosť Samsung spustila aktualizáciu s júnovou bezpečnostnou záplatou pre vybrané zariadenia ešte koncom mája. Teraz ju podľa portálu SamMobile dostávajú smartfóny Samsung Galaxy S10 Lite a Galaxy Note 10 Lite.

Aktualizácie boli spustené v Španielsku

Obidva smartfóny prišli na trh v roku 2020 ako lacnejšie a menej vybavené verzie svojich drahších menovcov. Pred nedávnom sa dočkali aktualizácie na systém Android 11 s nadstavbou One UI 3.x a teraz sa ich majitelia môžu tešiť z júnovej bezpečnostnej záplaty. Tá by mala opravovať 47 kritických chýb a zraniteľnosti v systéme Android a 19 chýb v nadstavbe One UI.

Samsung Galaxy Note 10 Lite | Foto: Redakcia

Aktualizácia pre smartfón Galaxy Note 10 Lite má číselné označenie N770FXXS7EUE5 a momentálne je dostupná v Španielsku. V prípade Galaxy S10 Lite má označenie G770FXXU4EUF1, veľkosť 324,44 MB a okrem Španielska je dostupná v Rusku. Pre obidve zariadenia to nie je ani zďaleka posledná aktualizácia, pretože im výrobca na začiatku roku predlžil záruku bezpečnostných aktualizácií na štyri roky.

Samsung Galaxy S10 Lite | Foto: Redakcia

Aktualizácie sú dostupné formou OTA updatu a systém by vás na ich dostupnosť mal upozorniť automaticky notifikáciou. Overiť si ju však môžete aj manuálne v sekcii Nastavenia -> Aktualizácia softvéru -> Stiahnuť a nainštalovať. Pred inštaláciou sa určite ubezpečte, že máte batériu smartfónu nabitú aspoň na 70 % jej kapacity.

Samsung Galaxy S10 Lite

Ako je na tom konkurencia?

Čínska spoločnosť Xiaomi začala minulý týždeň s distribúciou nadstavby MIUI 12.5 pre vlajkový model Xiaomi Mi 11. Ďalšia čínska spoločnosť Huawei priniesla aprílovú bezpečnostnú záplatu pre smartfóny Huawei Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ a Huawei Mate 40 Porsche Design. Motorola nedávno začala distribuovať Android 11 pre modely Motorola moto g 5G plus a Motorola razr 5G

Motorola edge | Foto: Redakcia

Činila sa aj mladá značka Realme, ktorá aktualizovala na najnovšiu verziu systému smartfóny Realme 6 Pro a 7 Pro. Z Androidu 11 sa už taktiež tešia aj majitelia Nokie 4.2.  A májovú bezpečnostnú aktualizáciu dostali pred pár dňami smartfóny Honor 9x a 9X Pro.

Náš tip
Na smart televízoroch Phillips už spustíte aplikáciu Apple TV+
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...