Samsung Galaxy A71 v 5G verzii dostáva júlovú bezpečnostnú záplatu

Miroslav Schwamberg

Dva roky smartfón strednej triedy Samsung Galaxy A71 5G obdržal novú aktualizáciu, ktorá obsahuje júlovú bezpečnostnú záplatu. Informáciu priniesol portál SamMobile.

Aktualizácia sa týka zatiaľ len 4G verzie

Samsung Galaxy A71 bol predstavený v decembri roku 2019. Medzitým ho však na trhu nahradila nová generácia Samsung Galaxy A72. Pred časom sa Galaxy A71 dočkal aj aktualizácie na systém Android 11. Nová aktualizácia softvéru sa týka jeho 5G verzie a na 5G verziu sa dostane pravdepodobne až neskôr. Číselné označenie aktualizácie je A716BXXU5CUG7 a bola spustená na Tchaj-wane.

Samsung Galaxy A71 | Foto: Redakcia

Hlavným vylepšením, ktoré prináša, je samozrejme júlová bezpečnostná záplata. Mala by opravovať zhruba 20 kritických chýb v zabezpečení systému Android 11. Môže tiež zahŕňať všeobecné opravy chýb, vylepšenia výkonu a vylepšenia stability zariadenia. Záplata pritom prichádza s miernym oneskorením, pretože viacero smartfónov Samsungu už dostalo aktuálne augustové zabezpečenie.

Na dostupnosť aktualizácie by vás síce mal systém upozorniť automaticky notifikáciou, ale môžete si ju overiť aj manuálne. Stačí ísť do sekcie Nastavenia -> Aktualizácia softvéru – > Stiahnuť a nainštalovať. Pred inštaláciou sa pre istotu uistite, že máte batériu smartfónu nabitú aspoň na 70 % jej kapacity.

Ako je na tom konkurencia?

Čínska spoločnosť Xiaomi začala minulý mesiac s distribúciou nadstavby MIUI 12.5 pre vlajkový model Xiaomi Mi 11. Ďalšia čínska spoločnosť Huawei priniesla bezpečnostnú záplatu pre smartfóny Huawei Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ a Huawei Mate 40 Porsche Design. Motorola nedávno začala distribuovať Android 11 pre modely Motorola moto g 5G plus a Motorola razr 5G

Motorola razr 5G | Foto: Redakcia

Realme 7 Pro

Činila sa aj mladá značka Realme, ktorá aktualizovala na najnovšiu verziu systému smartfóny Realme 6 Pro a 7 Pro. Z Androidu 11 sa už taktiež tešia aj majitelia Nokie 4.2.  A bezpečnostnú aktualizáciu dostali pred pár týždňami smartfóny Honor 9x a 9X Pro. Minulý týždeň bol na Android 11 aktualizovaný aj lacný smartfón Nokia 1.3

Náš tip
Motorola edge s pro: 108-megapixelový fotoaparát v krásnom tele
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...