Facebook bude používateľov informovať o prihlásení z aplikácií tretích strán

Bezpečnosť na prvom mieste. Tým by sme sa mali riadiť my ako používatelia, ale aj veľké spoločnosti, medzi ktoré patrí aj Facebook. Ak máte slabé heslo, nepoužívate dvojfaktorovú autentifikáciu a podobne, môže sa ľahko stať, že vám heslo niekto prelomí a získa kontrolu nad vaším účtom.

To isté sa nedávno stalo aj mne. O tom, ako som v tejto situácii postupoval, sa dočítate v článku Hackli mi účet na Facebooku aj Azete (Pokeci). Ako som to vyriešil? Vždy, ak máte možnosť nastaviť dvojfaktorovú autentifikáciu, urobte tak. Útočník tak bude mať oveľa viac práce s tým, aby vám hackol váš účet. Facebook túto možnosť ponúka, nastavil som si ju aj ja.

Používateľ bude mať lepší prehľad o svojom účte

Facebook teraz prišiel s informáciou, že sociálna sieť bude používateľov informovať o každom prihlásení do účtu (aj prostredníctvom aplikácií tretích strán). Chce, aby používatelia mali lepší prehľad a kontrolu nad svojimi účtami.

Nová funkcia sa bude volať “Login Notifications”. Upozornenia používatelia dostanú priamo vo Facebook aplikácii a tiež na e-mail, ktorým sa do Facebooku prihlasujú. Sociálna sieť ďalej zdôrazňuje, že bezpečnosť je na prvom mieste a stále pracuje na jej vylepšovaní vo svojich produktoch. V roku 2020 bude testovať aj ďalšie vylepšenia, ktoré pomôžu lepšiemu zabezpečeniu.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Náš tip
Facebook zaznamenal bezpečnostnú chybu a odhalil administrátorov stránok

Náš tip
Deepfake videá sú nebezpečné a klamlivé, Facebook ich bude mazať
Disqus Comments Loading...