Zuckerberg chcel znovu kúpiť “Snapchat”. Tentokrát jeho alternatívu Snow

Nie je žiadnym tajomstvom, že Facebook sa už niekoľko rokov pokúša ukradnúť imidž a úspech Snapchatu. Celé to začalo tým, že v roku 2013 odmietol Snapchat ponuku 3 miliardy dolárov. Facebook sa rozhodol ísť na to inak a o rok neskôr predstavil konkurenčnú službu Slingshot, ktorá ani zďaleka nenaplnila taký úspech ako Snapchat. Koncom minulého roka predstavili samodeštrukčné správy v Messengeri, ktoré sa ale nikdy nedostali z testovacej fázy. Začiatkom augusta tohto roka sa ich dcérska spoločnosť Instagram inšpirovala funkciou “Stories”, ktoré si môžete prezerať iba 24 hod. od nahratia užívateľom. A pred pár dňami ste sa na našej stránke mohli dočítať o novej aplikácii Lifestage, ktorej cieľová skupina sú tínedžeri.

Náš tip
Tínedžerska aplikácia Lifestage od Facebooku prichádza aj na Android

Facebook sa ale nevzdáva a dnes vyšlo na povrch Internetu, že sa snažil odkúpiť ázijskú alternatívu Snapchatu – Snow. Aplikácia Snow bola vytvorená kórejskou firmou Naver, ktorá už predtým vytvorila aplikáciu Line, čo je obdobou Skype od Microsoftu. Avšak aplikácia Snow nie je len kópiu Snapchatu, firma tvrdí, že boli “nútení” vytvoriť klon tejto populárnej aplikácie kvôli nedostatku záujmu Snapchatu o ázijský trh.

Firma Naver nesúhlasila s predajom aplikácie Snow

Ani veľká čiastka a osobný telefonát od Marka Zuckerberga nestačili na súhlas. Firma verí, že dokáže so svojou aplikáciou uspieť aj bez podpory najpoužívanejšej sociálnej siete. Možno sa aj vďaka tomuto odmietnutiu zvýší ich hodnota, podobne ako v prípade Snapchatu. Myslíme si, že Mark Zuckerberg sa tak ľahko nevzdá a minimálne bude naďalej pokračovať v integrovaní niektorých funkcií z konkurečnej služby. Spravila kórejská firma Naver dobre, keď odmietla ponuku sociálneho giganta?

Zdroj: Endgadget

Disqus Comments Loading...