Facebook hľadá v EÚ nových zamestnancov. Pomôžu mu vybudovať „metaverse“

Zdroj: Wired.com

Spoločnosť Facebook plánuje v priebehu nasledujúcich piatich rokov vytvoriť desať tisíc pracovných miest v celej Európskej únii v snahe vytvoriť takzvaný „metaverse“. Pojem označuje virtuálny priestor, kde sa používatelia môžu stretnúť napríklad pomocou VR headsetov alebo rozšírenej reality. O novinke informoval portál Business Insider.

Vytvorené pracovné miesta budú podľa Facebooku vhodné pre vysoko kvalifikovaných uchádzačov. Generálny riaditeľ Mark Zuckerberg je presvedčený o kvalite európskeho IT sektoru a verí, že v Európe nájde mnoho talentovaných ľudí. Spoločnosť má pri výbere nových zamestnancov v pláne zamerať sa na Nemecko, Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Poľsko, Holandsko a Írsko.

Facebook už prvý metaverse projekt predstavil

Nebude to prvýkrát, čo sa spoločnosť pokúsi posunúť hranice virtuálnej reality. V auguste spustila projekt Horizon Workrooms, ktorý používateľom umožnil mať pracovné porady vo virtuálnej realite, keďže naživo ich uskutočniť nemohli kvôli pandémii. V miestnosti však namiesto svojich kolegov stretli ich avatarov.

Foto: BusinessInsider.com

Zuckerberg dokonca metaverse považuje za ďalšiu generáciu internetu a chce, aby sa z Facebooku raz stala plne metaverská spoločnosť. Podľa neho by internet v budúcnosti mal byť niečo, v čom môžeme byť priamo s ostatnými používateľmi, namiesto toho, aby sme s ním interagovali prostredníctvom smartfónov alebo počítačov.

Spoločnosť medzi tým čelí ostrým útokom

Medzitým však spoločnosť čakajú problémy súvisiace s kritikou jej fungovania od bývalých zamestnancov. Oznámenie o vytvorení nových pracovných miest prišlo v ten istý deň, ako Sophie Zhang, bývalá vedkyňa zaoberajúca sa dátami na Facebooku, podala svedectvo britskému parlamentnému výboru o praktikách spoločnosti. Ďalšia informátorka, Frances Haugen, bude pred výborom vypovedať budúci týždeň.

Náš tip
Vytvoril nástroj na zníženie závislosti na Facebooku. Ten ho odmenil doživotným zákazom
Disqus Comments Loading...