MojAndroid

Google prišiel s ďalšími číslami zastúpenia jednotlivých verzií Androidu na trhu. Začiatkom januára si najviac polepšil Android Marshmallow, ktorý rástol o 3,3%. Aktuálne tak ide o druhú najrozšírenejšiu iteráciu tohto mobilného operačného systému. Tým najpopulárnejším je stále Android 5.x Lollipop, ktorý ku dnešnému dňu beží na 33,4% všetkých zariadení s Androidom.

android-dashboard-report-chart

Ani niekoľko mesiacov po uvedení, sa výrobcom nepodarilo aktualizovať svoje zariadenia na Nougat v dostatočnom množstve na to, aby ich počet presiahol hranicu 1%. Aktuálne má tak najnovší Android iba 0,7% zastúpenie, čo predstavuje medzimesačný nárast len o 0,3%. Situácia by sa mala výraznejšie meniť až v tomto mesiaci, kedy sa očakáva, že viacerí veľkí výrobcovia sprístupnia update na Nougat pre svoje najpopulárnejšie zariadenia. Dobrou správou je, že starší Android Froyo zo štatistík vypadol už úplne. Pomerne veľké zastúpenie však stále majú už neaktualizované verzie Androidu Jelly Bean a KitKatu – tie spolu tvoria až 34,2% trhový podiel.

Akú verziu Androidu máte na vašom zariadení?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

Zdroj: Google

 

11.1.2017

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+