MojAndroid

Minulý rok by sme mohli celkom ľahko označiť ako rok nositeľných inteligentných zariadení. Na každej výstave a pri každej udalosti sme ich videli hneď niekoľko a mnohé spoločnosti si od týchto zariadení veľa sľubovali. Výrazne k tomu prispel aj Google, ktorý predstavil novú platformu Android Wear a spolu s ňou pribudlo na trhu do konca roka hneď niekoľko zariadení. Keď sa ale pozrieme na celkové výsledky predajov nových hodiniek so systémom od Google, zistíme, že nová platforma nebola až taká populárna, ako by sa očakávalo.

Podľa agentúry Canalys bolo predaných zhruba 720 000 hodiniek so systémom Android Wear. Toto číslo nie je úplne najhoršie, najmä, ak vezmeme do úvahy, že mnohé zariadenia prišli na trh až na jeseň. Celkovo sa ale vlani predalo 4,6 milióna nositeľných zariadení, aj keď znovu treba brať do úvahy, že platforma Android Wear bola predstavená až v polovici roku. V každom prípade tieto čísla zrejme nenaplnili predstavy výrobcov, z ktorých mnohí zrejme očakávali obrovský prevrat práve vďaka systému od Google.

LGGWatch

Android Wear nie je najhorším operačným systémom, no zatiaľ mu pár vecí chýba. Počet dostupných aplikácií nie je vôbec závratný a veľkým nedostatkom systému je aj náročnosť na batériu. Práve kvôli tomu vydržia hodinky s týmto systémom veľmi krátko a zväčša ich treba nabíjať každý deň. Tieto nedostatky by ale bolo možné odstrániť zdokonaľovaním systému, čo by aj podnietilo vývojárov k vyššej produktivite. Podľa prieskumu dominovali medzi predanými zariadeniami hodinky Motorola Moto 360 a populárne boli aj LG G Watch R, ktoré výrazne prekonali predchodcu s hranatým dizajnom. V každom prípade, od nositeľných zariadení sa v minulom roku očakávalo celkovo oveľa viac, a tak nám ostáva iba dúfať, že nejaký zvrat príde v najbližších dvanástich mesiacoch.

Zdroj: Canalys via engadget

12.2.2015

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+