MojAndroid

HTC má tento rok zažiť veľký návrat na trh s Android tabletmi. Udiať sa tak má už na jeseň tohto roka, kedy má taiwanský výrobca predstaviť 8,9 palcový tablet HTC Volantis. Prvé obrázky zariadenia sa objavili už pred niekoľkými týždňami, podľa najnoších správ z evleaks však boli podvrhom. Taktiež nie je isté, či sa Volantis stane ďalším Nexus tabletom, no táto domnienka však vyvrátená zatiaľ nebola. Zaujímavejším faktom však ostáva, že tablet od HTC má ponúknuť skutočne prémiovú výbavu a má byť údajne prvým zariadením zo série Android Silver. Jeho OS je dokonca pomenovaný po tomto programe, a teda Android Silver OS Alpha 1.4″.

Aké parametre má teda podľa najnovších informácií ponúknuť HTC Volantis, s kódovým označením Flounder? Hovorí sa o pamäti RAM s neuveriteľnou kapacitou 5 GB, či 8,9 palcovom displeji s rozlíšením 2,560 x 1,600 px. Samozrejmosťou majú byť aj reproduktory BoomSound, 8Mpix fotoaparát s prednou 5Mpix kamerou, a taktiež 64GB vnútornej pamäte. Srdcom tabletu má byť 64-bitový procesor NVIDIA Tegra K1, údajne sa však testuje aj variant s čipom Snapdragon 810. Ten sa má však zariadeniach objaviť najskôr až začiatkom budúceho roka, takže jeho použitie v tablete je málo pravdepodobné.

O HTC Volantise budeme nepochybne ešte počuť. To, či skutočne ponúkne vyššie zmieňované špecifikácie ostáva však naďalej otázne. Každopádne si myslím, že od HTC sa máme tento rok ešte na čo tešiť.

Čo hovoríte na 5 GB pamäť RAM? Myslíte, že Google chystá špeciálnu verziu OS pre tablety alebo pôjde len o inú používateľskú nadstavbu? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: phonearena

2.7.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+