MojAndroid

Aj keď predchádzajúce spravy nám už dávali čo to tušiť o existencii Nexus tabletu vyrobeného spoločnosťou HTC, až dnes sme sa dočkali podrobnejších informácií. Na verejnosť totižto unikli prvé detaily o hardvérovej výbave, ako aj výbave tabletu. Tie vás určite milo prekvapia.

Nový Nexus tablet od HTC nesie kódové označenie Volantis a konečne ponúkne displej s pomerom strán 4:3 s veľkosťou 8,9 palca a rozlíšením 2048×1440 px. V jeho útrobách bije výkonný 64-bitový procesor NVIDIA Tegra K1 a operačná pamäť RAM s kapacitou 2GB. Samozrejmosťou má byť unibody konštrukcia (rozmery 226,3×151,9×7,9 mm) vyrobená z hliníka s hmotnosťou 418g (427g pri modeli s LTE), ktorej nechýbajú ani predné stereoreproduktory. Výbava zahŕňa aj 16/32GB vnútornej pamäte, 8Mpix fotoaparát, tentokrát nezvyčajne aj s optickou stabilizáciou, a prednú 3 Mpix kamera.

Náš tip
Xiaomi MiPad predstavený! Obsahuje nVidia Tegra K1 procesor

Nový Nexus tablet sa spolu so špecifikáciami objavil aj na tlačovej fotografii, ktorá však pravdepodobne nie úplne odpovedá skutočnému výzoru tabletu. Chýbajú tu totižto predné stereoreproduktory a nejasným ostáva aj pomer strán 4:3, ktorý neodpovedá rozlíšeniu 2048×1440 px. Je však možné, že Google pri pomere nebral do úvahy aj spodný panel so softvérovými tlačidlami.

nexus volantis

Volantis tak má ponúknuť výkonné parametre, ktoré sa však podľa dostupných informácií majú odraziť aj na cene. Model so 16GB pamäte sa má predávať za 399 dolárov, zatiaľ čo 32GB verzia za 499 dolárov (pravdepodobne aj s podporou LTE). Predstavenie nového Nexus tabletu však nečakajte tak skoro. Ako sme už aj v sobotňajšom článku upozornili, to má prísť až niekedy na jeseň spolu s novou verziou Androidu.

Zdroj: androidpolice

22.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+