MojAndroid

Mesiace trvajúce súdne spory medzi Nokiou a HTC skončili. Obidve spoločnosti totižto oznámili, že uzavreli dohodu o patentovej a technologickej spolupráci, čo by malo ukončiť všetky súčasné, ale aj budúce súdne spory. HTC má v rámci vzájomnej spolupráce platiť Nokii licenčné poplatky za niektoré patenty, pričom vzájomne budú spolupracovať vo vývoji nových technológií.

htc-one-vs-nokia-lumia-928-aa-featured

HTC má vo svojom rukáve najmä portfólio patentov týkajúce sa konektivity LTE, ktoré bude môcť Nokia používať vo svojich produktoch. Zatiaľ nie je známa presná forma spolupráce, no Nokia aj HTC sa nechali počuť, že budú skúmať budúce možnosti kolaborácie. Zdá sa teda, že aj vo svete technologickom môže existovať dohoda, ktorá uspokojí obidve strany. Treba mať ale na pamäti, že HTC s Nokiou na súdoch prehralo niekoľko procesov, ktoré mohli ohroziť jeho pôsobenie najmä na nemeckom a neskôr možno aj na ďalších trhoch, takže možno nemalo ani veľmi na výber.

Náš tip
RECENZIA | NOKIA LUMIA 1020: NAJLEPŠÍ FOTOMOBIL NA TRHU

Zdroj: androidauthority

8.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+