MojAndroid

Zatiaľ čo je najžhavejším uhlíkom v ohni jednoznačne pripravovaná novinka HTC M8 alias HTC One 2 alias HTC One+, niekoľko správ zo zahraničia hovorí o tom, že taiwanský výrobca tento rok vyrobí aj tablet s vysokým výkonom. Ten je spájaný s Googlom a radom Nexus, pričom sa drzo hovorí o tom, že by mohlo ísť o Nexus 7 2014. Zosadí tak HTC z pomyselného trónu Asus a vyrobí menší Nexus tablet?

htc flyer backside

Na obrázku tablet HTC Flyer.

HTC nie je na trhu s  tabletmi nováčikom. V minulosti sme mohli vidieť zariadenia ako HTC Jetstream či HTC Flyer, ktorý medzi prvými prišiel so stylusom. Ani jeden z tabletov však verejnosť extrémne neohúril a rovnaké výsledky zaznamenala spoločnosť aj pri ich predaji. Divízie tabletov sa preto rýchlo vzdali a začali sa naplno venovať smartfónom, ktoré dnes patria medzi špičku. Je však čas vrátiť sa späť a ukázať, že tablety pre Taiwancov nie sú žiadnym tajomstvom. Načasovanie je v dobe finančného úpadku výborné a pokiaľ sa spoločnosti podarí vyrobiť výkonný tablet za rozumnú cenu, navyše pre Google a jeho rad Nexus, mohlo by to spoločnosti výrazne pomôcť s postavením sa na vlastné nohy. Reálnejšie sa nám ale zdá byť predstavenie klasického tabletu s nadstavbou Sense a neskôr jeho uvedenie na trh v Nexus verzii, ako sa to v poslednom roku ujalo. Uvidíme teda, ako sa HTC postaví k tejto neľahkej úlohe a či nás budúci rok naozaj prekvapí aj so zariadením väčším ako 7″.

Zdroj: AndroidCommunity

7.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+