MojAndroid

Ak ste si niekedy mysleli, že hodiny strávené za mobilnými hrami sú len stratou času, tak vás novinka v Obchode Play s názvom Genes In Space vyvedie z miery. Ide totižto o vesmírnu hru, ktorá pomáha s liečbou rakoviny prsníka tým, že v nej hľadáte chybné gény prezentované záhadným prvkom v hre. Reálne údaje tak vyhodnocujete tým, že sa hráte zaujímavú hru a vedcom to uľahčuje prácu a skracuje čas potrebný na zistenie takýchto génov až 6-krát, z 18 na 3 mesiace.

microarray

Snímok s prvkom Alpha. 

Principiálne hľadáte ako pilot vesmírnej lode prvok Alpha, ktorý sa nachádza vo vesmíre. Pred každou jazdou si zvolíte, kadiaľ pôjdete a čím viac prvku Alpha nazbierate, tým viac bodov získate. Vedci samozrejme nahrané body premieňajú na hodnoty potrebné pre objavenie a liečbu rakoviny, čo túto hru robí výnimočnou. Nápad vytvoriť takýto titul vznikol ešte minulý rok na jednom z hackatonov, kde sa stretli developeri, vedci a grafici. Klasickú počítačovú verziu tohto titulu hrá denne viac ako 200 000 hráčov, ktorí analyzujú viac ako 2 milióny reálnych snímok.

Titul Genes In Space je bezplatne dostupný pre zariadenia so systémom iOS a Android. Pokiaľ vás hra zaujala, stiahnite si ju pomocou nášho odkazu nižšie.

5.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+