MojAndroid

Google a jeho tablet Nexus 7 (2013) opäť raz dokázal, že dobre vybavený tablet sa dá vyrobiť za veľmi prijateľnú cenu. Veď uznajte, že 7″ tablet s displejom o rozlíšení 1200 x 1920 px, výkonným štvorjadrovým procesorom, 2 GB RAM a cenovkou na úrovni 250€ ponúka len málokto. K tejto menšine sa však už čoskoro má pridať tablet MediaPad X1 od Huawei.

mediapad

Huawei MediaPad X1 má disponovať veľmi podobnými parametrami ako minuloročný model Nexusu 7. Poháňa ho štvorjadrový procesor HiSilicon 910 (kirin) s taktom 1,6 GHz, spolu s operačnou pamäťou RAM s kapacitou 2 GB. Hlavný fotoaparát má 5 Mpix rozlíšenie, doplnená je o prednú 1,3 Mpix kameru. Samozrejmosťou má byť konektivita WiFi a na výber budú aj modely s podporou 3G a LTE. To všetko v hliníkom tele s hrúbkou len 7,5 mm a hmotnosťou 239 gramov, čo je o celých 51 gramov menej ako v prípade Nexusu 7. Operačným systémom je Android 4.2.2 Jelly Bean.

Zatiaľ však nepoznáme oficiálny dátum uvedenia na trh a ani to, za koľko sa má tento tablet predávať. Ak sa ale spoločnosti podarí dostať cenovku pod úroveň Nexusu 7, tak by mohlo ísť o zaujímavú alternatívu.

Zdroj: mobilegeeks

1.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+