MojAndroid

Ak ste si mysleli, že pri bluetooth headsetoch sa už nedá nič nové vymyslieť, tak ste boli na omyle. O opaku nás presvedčil nie len Intel na CES 2014, ale aj novinka s názvom Vigo. Tento Bluetooth Headset dokáže totižto monitorovať frekvenciu klipkania viečok a pohyb tela, na základe čoho určí, či je ich používateľ unavený. Veľké využitie by mohol nájsť najmä v doprave, kde sú nehody spôsobené mikrospánkom na dennom poriadku.

vigo_3

Vigo používa infračervený senzor, akcelerometer a vlastný algoritmus, ktorý na základe pohybu a klipkania viečok dokáže vydať upozornenie na klesajúcu hladinu energie. Upozornenie môže byť pritom realizované niekoľkými spôsobmi vrátane jemného vibrovania, blikania LED alebo pustením hudobnej skladby. Výrobcovia Vigo tvrdia, že pri zatváraní a otváraní viečok sledujú až 20 rôznych parametrov, ktoré spolu s informáciami o pohybe hlavy slúžia na vyhodnotenie psychickej energie v reálnom čase.

vigo_6

S headsetom je možné označiť rôzne udalosti, napríklad školu, prácu alebo stretnutie. Dáta sa ukladajú a neskôr sú k dispozícii na prezretie, takže sa dozviete, v akom čase ste počas dňa najaktívnejší a kedy vaša produktivita klesá.  Vigo tiež ponúka rady ako zostať počas dňa fit. Ak ste unavení a potrebujete len tak povediac nakopnúť, odporúči vypiť kávu alebo zacvičiť si, prípadne si na chvíľu zdriemnúť. Samozrejmosťou sú potom bežné funkcie, ako volanie a prijímanie hovorov.

vigo_5

Zariadenie je momentálne dostupné prostredníctvom predobjednávok v davovo financovanom projekte na Kickstarteri. Cena začína na prijateľných 59 amerických dolároch.

17.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+