MojAndroid

Spoločnosť Intel na výstave CES 2014 predstavila celý rad inteligentných zariadení, medzi inými aj vlastné hodinky, slúchadlá, handsfree a bezdrôtovú nabíjačku. Detaily ohľadom noviniek sú zatiaľ veľmi strohé, no zdá sa, že Intel sa na poli mobilných zariadení snaží skutočne presadiť.

Inteligentné hodinky v podaní Intelu sú zatiaľ len funkčným prototypom. Fungujú samostatne bez potreby spárovania s tabletom alebo smartfónom, dokonca podporujú aj telefónne funkcie. Navyše, umožňujú prehliadať webové stránky a bez problémov zvládajú aj zobrazovanie notifikácií. Hodiniek spoločnosti Intel sa tak skoro ale nedočkáme. Predpokladaný dátum uvedenia je totiž predbežne stanovený až na koniec tohto roka, cena zatiaľ nebola prezradená.

intel-smartwatch

Nové inteligentné slúchadlá spoločnosti Intel dokážu poskytnúť biometrické a fitnes informácie priamo používateľovi, a to prostredníctvom aplikácie. Zariadenie bolo vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Valencell Inc. Dokáže merať srdcový pulz a pritom poskytnúť dostatočne kvalitný stereo odposluch. Ku svojej funkcii nepotrebujú žiadne dodatočné napájanie, to je zabezpečované priamo z audio jacku. Slúchadlá výborne poslúžia na sledovanie prejdenej vzdialenosti, či počtu spálených kalórií.

intel-smart-earbuds

Handsfree navrhnuté podľa predstáv Intelu sa od konkurencie značne odlišuje. Opäť však ide len o predbežný návrh zariadenia, ktoré bude vydané niekedy v priebehu roka. Ponúknuť má celodennú výdrž batérie a taktiež funkciu neustáleho rozpoznávania hlasu. Na CES bolo demonštrovaných niekoľko funkcií, ako napríklad možnosť zadávať hlasové príkazy aj vtedy, keď hlasový asistent ešte neodpovedal na predchádzajúce úlohy a niekoľko ďalších.

intel-smart-headset

Veľmi zaujímavou je bezdrôtová nabíjačka, ktoré svojim vyhotovením zatiaľ nepripomína nič z toho, čo sme doteraz videli. Ide o akúsi nabíjaciu misku, do ktorej je možné vložiť kompatibilné zariadenia a nabíjať ich bezdrôtovo a bez nutnosti ich presne umiestniť nad určitú plochu. Založená je na špecifikácii A4WP, v priemere meria približne 25 cm.

intel-smart-wireless-charging-bowl

Ani pri jednom z vyššie popísaných zariadení Intel neupresnil cenu a dostupnosť. Je tak otázne, kedy sa dostanú ku koncovému zákazníkovi a či ich cena neodradí potenciálneho zákazníka od kúpy. O zariadeniach spoločnosti Intel však budeme tento rok ešte určite počuť.

Zdroj: androidauthority

7.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+