MojAndroid

Spoločnosť NVIDIA na CES 2014 predstavila nový procesor Tegra K1. Tento je k dispozícii v dvoch verziách s 32 a 64-bitovou architektúrou. 32-bitový čip ponúkne 4 výpočtové jadrá Cortex A15 s taktom do 2,3 GHz, pričom je dostupné aj 5-te jadro určené na menej náročné procesy a operácie. Druhá z variácií Tegry K1 ponúkne dve 64-bitové jadrá s taktom až do 2,5 GHz a nesie kódové meno “Denver”. V testoch portálu Tom’s Hardware sa pravdepodobne objavila 32-bitová verzia, ktorá sa má nachádzať v monitore Lenovo ThinkVision 28. Tejto sa podarilo v benchmarkoch poraziť konkurenčné čipy, ako napríklad Snapdragon 800, ale aj 64-bitový Apple A7. Zvýšenie výkonu sa prejavilo najmä v grafike, ktorá dosahuje vyšší výkon na úrovni až 25%.

3.-LenovoThinkvisionPreview3DMark

Navyše, do úvahy treba brať tiež fakt, že NVIDIA Tegra K1 beží na zariadení, ktoré pravdepodobne ešte nemá plne optimalizované ovládače. Taktiež ultra vysoké 4K rozlíšenie sa v niektorých testoch podpísalo na výsledkoch. Napriek tomu, sa NVIDII podarilo prekonať Snapdragon 800 nachádzajúci sa na Nexuse 5, ale aj najnovší čip Apple A7 nachádzajúci sa na iPhone 5S. Výsledné hodnoty benchmarkov môžu byť vo finálnych zariadeniach ešte vyššie a preto sme zvedaví, na akých hodnotách sa zastavia pri ďalších testoch.

Ďalšie výsledky benchmarkov NVIDIE Tegra K1 nájdete na stránke Tom’s Hardware.

13.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+