MojAndroid

Qualcomm predstavil nový procesor už pred niekoľkými týždňami, do zariadení si to ale pravdepodobne zamieri až v druhej polovici roka. Čo však zariadenia ním vybavené dokážu? Pozrite si nasledovné videá a zistíte to! Možnosti, ktoré ponúka nový Snapdragon 805 demonštrovala spoločnosť na referenčnom tablete s displejom o rozlíšení 2560 x 1440 px, dvojicou fotoaparátov a podporou priestorového zvuku.

Snapdragon 805 podporuje pokročilé úpravy fotografií. Napríklad pomocou aplikácie UbiFocus je možné meniť ostrenie v rôznych bodoch fotografie a to bez ohľadu na to, akým fotoaparátom bola vytvorená. Optizoom zas dokáže zaostriť konkrétne body snímkov a Chromaflash vnesie do nich prirodzenejšie svetlo.

Tablet s novým čipom dokáže bezproblémovo napájať aj 3D monitor, ktorý ponúka až 8 rôznych uhlov a teda redneruje 8 rôznych obrazov. To si vyžaduje veľký grafický výkon, ktorý zabezpečuje nová grafická jednotka Adreno 420. Tá má oproti svojmu predchodcovi Adreno 330 ponúknuť až o 40% vyšší výkon.

Sila Adrena 420 je demonštrovaná aj na ďalšom videu. To ukazuje, ako si dokáže poradiť so skutočne detailnou grafikou, ktorá sa vyrovná konzolám alebo hrám dostupných na PC. To všetko pri zachovaní efektívnosti a nízkej spotrebe energie.

Nakoniec je to podpora pre nakrúcanie a prehrávanie 4K videa. Snapdragon 805 podporuje nový kompresný formát 4K HEVC (high efficiency video coding), ktorý umožní dekódavnie videa bez veľkých energetických nárokov.

Zdroj: engadget

3.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+