MojAndroid

Už o niekoľko dní by mohla spoločnosť Sony predstaviť ďalšiu vlajkovú loď, ktorá by sa mala stať nástupcom minuloročného modelu Xperie Z a Xperie Z1. Novinka podľa zdroja informácií nesie kódové označenie Sirius a má priniesť niekoľko noviniek. Okrem väčšieho 5,2 palcového displeja a použitého procesora, ktorý má byť údajne Snapdragon 800, však ďalšie parametre nepoznáme. Je však pravdepodobné, že podobne ako predchodca Xperia Z1, aj táto novinka bude disponovať 20,7 MPx fotoaparátom s optikou G Lens. Pribudnúť by mohli 3 GB RAM, Android 4.4 KitKat, ale už aj spomínaný displej s ešte vyšším rozlíšením – možno 2K. Batéria by mohla mať kapacitu 3200 mAh. O tejto zostave sa špekulovalo ešte v septembri 2013 s tým, že Sony ju uvedie práve na veľtrhu CES 2014.

maxresdefault (1)

Koncept Sony Xperie Z2

Spoločnosť údajne pripravuje aj ďalšie zariadenie s procesorom Snapdragon 805. Ten však nebude smartfónom v pravom slova zmysle. Skôr pôjde o výkonný multimediálny prehrávač, ktorý by mohol konkurovať napríklad iPodu Touch. Zariadenie s kódovým označením Canopus má totižto disponovať len konektivitou WiFi, vybavený má byť 5 palcovým displejom. Otázne je, kto by si takéto zariadenie kúpil. Lacné určite nebude a pravdepodobne ponúkne väčšinu funkcií, ktorými disponujú aj súčasne smartfóny. Nechajme sa však prekvapiť.

Zdroj: androidcommunity

31.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+